divendres, 29 d’abril del 2011

#crisi Tancaments a #ensenyament i #salut, #atur, enquesta del #CIS i la pell fina del #PP

Ahir va haver tancaments de professionals de l'ensenyament i de la salut, els primers al Departament d'Ensenyament i els segons a l'Hospital Josep Trueta, per protestar contra les retallades. El Departament d'Ensenyament ja ha dit que tirarà pel dret en les mesures, que es reunirà per informar d'aquestes, no per negociar-les. Més hores lectives, menys personal, i la consellera que fa poc negava que s'anés a retallar personal.

Avui s'ha sabut que l'atur a Catalunya és el més alt dels darrers 15 anys, amb quasi un milió i mig. La ministra Salgado ha negat vàries vegades que Espanya arribi als 5 milions d'aturats però, la realitat sembla que pot deixar-la en evidència, tal com va deixar en evidència l'ex-ministre Corbacho, qui negava arribar als 4 milions. Credibilitat zero.

Potser per aquesta manca de credibilitat el baròmetre d'abril del CIS estima que el PP se situaria 10.4 punts per sobre del PSOE en cas de celebrar-se eleccions avui, amb un 43.8% sobre 33.4%. Malauradament anem cap a un govern del PP, potser amb majoria absoluta, gràcies a un mal govern que s'anomena d'esquerres, i veurem quins canvis arriben amb Rajoy.

Llegeixo que el PP demana mesures contra el programa Polònia perquè no els agrada com els tracten en les paròdies que fan. És el segon cop aquesta setmana que el PP és notícia per criticar com els tracten als mitjans de comunicació públics. Recordem que María Dolores de Cospedal, sense que se li posés la cara roja, va acudir en una entrevista a TVE amb Ana Pastor i es va queixar de la manca de pluralitat de la cadena. No dic que TVE sigui una cadena perfecta però, més plural que en temps del PP ho és. Sobretot els programes amb participació de polítics, amb pluralitat d'opinions presents, han augmentat, i això el PP no ho reconeix, igual que no recorda l'episodi C.C.O.O. d'U.R.D.A.C.I.

Les operadores europees, com que no guanyen prou diners, i com que volen que la xarxa sigui seva, volen que Google i altres proveïdors de continguts paguin per l'ús de la xarxa. Les operadores durant anys han mantingut unes tarifes elevades, que continuen igual actualment, han promogut amples de banda que clarament cercaven un públic que volia descarregar-se videos, música, grans volums de dades de la xarxa, i ara es queixen de la quantitat d'ample de banda que es consumeix. No es poden promoure uns usos i després fer pagar els proveïdors de continguts per formar part de l'oferta a Internet gràcies a la qual capten clients.