dissabte, 30 d’abril del 2011

#crisi Artur Mas escridassat, nou incident a #Ascó i els 5 milions de persones a l'#atur

Artur Mas va ser escridassat ahir en la seva visita a Expoebre. I què esperava, ser rebut com un salvador vistes les retallades que el govern que presideix prepara en molts àmbits, entre ells l'ensenyament i la salut? L'estrany és que no hagi anat més gent. Però, temps al temps, veurem on és el límit de la societat.

Llegeixo que aquesta setmana, durant la recàrrega de combustible a Ascó I, un error de funcionament d'una vàlvula ha fet que es vessin en una claveguera 25.000 litres d'aigua radioactiva, que ha banyat el calçat del diversos treballadors, tot i que diuen que no ha passat res. Sí, sí, ens diran que l'energia nuclear és neta i segura però, amb les incidències que es van succeint a les centrals espanyoles, i les conseqüènvies que observem quan hi ha catàstrofes no contemplades en els models de centrals existents, compensa el risc? Jo crec que no.

El govern espanyol ja ens comença a preparar per quan la xifra d'aturats arribi a 5 milions de persones. Així, el ministre Valeriano Gómez ja diu que si s'arriba a la fatídica xifra no passarà res, que l'important és saber quan creixerà l'economia per crear ocupació. Em pregunto si la ministra Salgado pensa dimitir si repeteix l'error de donar xifres sobre l'atur i equivocar-se, quan era evident que es picaria els dits fent certes afirmacions.

I per avui és tot. Aquesta nit La Lira toquem a Vilafranca del Penedès, interpretant el mateix programa que el passat concert de Primavera. Dia curt i intens per a la vida familiar.