dimecres, 20 d’abril del 2011

#crisi Més manifestacions a #salut, el #transvasament del #Roine i les #vegueries

El col·lectiu sanitari s'ha mobilitzat avui un altre cop contra les retallades de Salut, en diversos hospitals catalans. A Barcelona han tallat diverses vies professionals i usuaris. I és que, per molt que vulguin convèncer, el govern no convenç i no fas més que emprenyar cada dia més el personal.

El govern català, per cert, vol recuperar el transvasament del Roine. Seria estrany que no ho posessin sobre la taula. De fet, demanen ajuda a Andalusia, Múrcia i País Valencià per fer força i aconseguir-lo. I sabeu què, que facin el que vulguin, ja n'estic prou tip del tema.

Ep, acaben d'anul·lar un gol al Barça. Els del bar de davant han fet un toc fallit de botzina.

El Govern també hem vist que modificarà la llei de Vegueries per tal de no canviar el nom a les Diputacions després de les eleccions municipals, i esperar que hi hagi un canvi de legislació espanyola per poder adaptar la llei a la mateixa. El discurs de CiU amb les vegueries mai no ha estat gaire clar. Sí però, no. Sí però, sempre una excusa o altra. Sí però, no hi ha diners. Ara sí però, no volem canviar el nom a les diputacions. Veurem quants anys passen fins que el tema es reprengui.

També el Govern prepara la creació d'una comissió per crear un reglament  que desplegui la llei sobre els correbous de la passada legislatura. No sé de qui és culpa ni si CiU va donar-hi suport aleshores però, les lleis haurien de necessitar menys etapes. Els criteris per dir quan una població pot fer bous o no haurien d'haver-se establert a la llei i no necessitar ara un reglament addicional.

Acabo amb un comentari sobre el sector del moble de la Sénia. Els botiguers han creat una plataforma per reclamar un pla renove del moble. El sector del moble va crèixer molt amb el boom de la construcció.  A la Sénia hi ha moltes botigues de mobles, qui sap si potser massa. Els preus, si hi vas, no són tan bons -bé, potser per a la gent de Barcelona sí-. La Sénia va aconseguir ser declarat municipi turístic i això se suposa que havia d'ajudar el sector. Si es demana un pla renove serà perquè la cosa no va tan bé. Però, s'ha de fer un pla renove o fer una revisió d'un sector que depèn massa de com va el totxo?

Publico això sense saber el resultat del Barça-Madrid. De moment 0-0. No volia comentar-ho però, en faig referència per recordar que en dies així la passió per un esport, per uns colors, esdevé fanatisme i mengem durant dies futbol a totes hores.