dimarts, 19 d’abril del 2011

#Fukushima #SagradaFamilia #crisi

Avui es confirma la fusió parcial dels nuclis dels reactors 1 i 3 de la central de Fukushima, una notícia que no fa més que reforçar les pors sobre l'energia nuclear. I és que si les mesures de seguretat són elevades, en casos excepcionals les conseqüències de fallades ja es veu que són extremadament negatives. Avui també Ucraïna s'ha quedat a 190 milions de les donacions necessàries per poder enterrar el reactor de Txernòbil que encara avui dia té fuites radioactives, segons les informacions. I a Espanya, la central de Cofrents és notícia per una aportació de 4m3 d'aigua diària del reactor a l'interior del pou sec.

La notícia del dia, o una d'elles, potser sigui l'incendi que ha cremat a la cripta de la Sagrada Família, causada, segons les notícies per una persona que podria patir alguna pertorbació mental.

Artur Mas criticava ahir les veus contra la mesura d'abaixar l'IRPF per a les rendes més altes. Com sempre, això es presenta com una estratègia de l'oposició i queden diluïdes les protestes que puguin fer els ciutadans. Diuen que aquesta mesura només s'adoptarà quan hagin passat els ajustos per la crisi. La pregunta és si haurà passat ja la crisi i si, igualment, no és una mesura discriminatòria envers les rendes més baixes, a qui probablement costa més fer front als impostos, en relació als ingressos, que no pas a les rendes més altes. Continuant amb la crisi, el govern català demana suport al PSC per reclamar els diners del fons de competitivitat a Madrid. El PSC té una oportunitat d'or per donar la cara per Catalunya i deixar de ser la mà catalana de Madrid.

Ah, avui a Amposta se celebrava Sant Jordi, sense ser-ho, perquè sembla que si el 23 d'abril no cau bé cal canviar les dates. És molt que no es mou cada any perquè sigui divendres, per exemple.

I acabo dient que no m'importa com estigui la gespa de Mestalla, per molt que els mitjans n'estiguin parlant, com parlen des de dissabte del segon enfrontament de Barça i Madrid, ara per la Copa del Rei.