divendres, 15 d’abril del 2011

#crisi #salut #política #ensenyament #música #municipals2011 Continuen les excuses sobre les retallades

Després de la manifestació ahir a Barcelona de professionals de la sanitat pública, ahir el govern català continua donant excuses i negant allò que s'està denunciant. Continua el discurs que no es tanquen quiròfans, que no es tanquen llits,... Continua  la campanya de rentada d'imatge perquè en un mes hi ha eleccions i ells també fan càlculs electorals, no només l'oposició. Ara toca dir que no han comunicat bé les coses. Els que criticaven el tripartit per no comunicar bé ara pequen del mateix? Artur Mas ha sortit dient que la retallada a salut no serà del 10% si no que es quedarà entre el 5% i el 10%. Mentrestant continua parlant-se de quants quiròfans, quants llits, quanta activitat es redueix als centres. La realitat és cabuda.

Ahir, per cert, el Parlament va votar una moció vergonyosa del PSC, amb el suport de CiU, per la qual es demana mantenir l'anomenat estat del benestar a Barcelona. I a la resta, que els bombin. Els càlculs electorals s'evidencien amb una moció tan vergonyosa com aquesta.

En Salut hem tingut una bona notícia a l'Ebre i a Amposta en concret, ja que l'Hospital Comarcal ha obtingut la certificació ISO per a l'àrea quirúrgica. Una notícia excel·lent, sense dubte.

El departament d'Ensenyament, després de dir que no es reduïrien places, anuncia que el curs vinent hi haurà 900 mestres menys, perquè no es cobriran jubilacions. Algú ens ha d'explicar si, amb això, l'eliminació de la sisena hora i l'augment d'una hora de classe a la setmana, s'eliminaran o no llocs de treball.

El PP, d'altra banda, ha denunciat que el govern, per una banda retalla i per l'alta augmenta sous. I és que, segons explica la notícia, els responsables de les oficiens dels delegats territorials han vist augmentat en 10.000 euros els seus sous però, que amb complements i canvi de nivell a grup A, passaran de cobrar uns 40.000 euros anuals a cobrar-ne més de 74.000. Molt austera la mesura. Que ho expliquin a la gent.

Acabo. La Sénia celebra aquest cap de setmana el Certamen de Bandes de Música Vila de la Sénia, el qual es podrà seguir en directe i en diferit al web de La Veu de l'Ebre.