diumenge, 24 d’abril del 2011

La #mona, comunicat d'#ETA, #SantJordi i les revoltes al #monarab

Avui, un dels dos dies en què a les Terres de l'Ebre es menja la mona, diumenge de Resurrecció. Mones que a Amposta i voltants no han estat tradicionalment les de xocolata. A TV3, concurs per veure qui fa la millor mona.

Una de les notícies del dia ha estat el nou comunicat d'ETA on la banda afirma que s'obre una nova era al País Basc. No he vist als mitjans declaracions de polítics dels principals partits espanyols.

He llegit que el líder de PxC al Twitter parlava de Sant Jordi com un dia per recordar la cultura catalana, cristiana i europea, enfront de l'invasió musulmana. Em pregunto si algú que en el seu temps anava a trobades de Fuerza Nueva pot parlar sense indigestar-se-li de cultura catalana. Em pregunto si algú que parla de cultura cristiana pot fer compatible la seva creença amb el foment de l'odi als musulmans. Em pregunto si un partit que advoca que fer front a la invasió musulmana pot considerar-se un partit legal dins de la nostra democràcia.

Aquests dies també està sent notícia el món àrab. A Síria el govern va atacar els manifestants, provocant una matança divendres passat. Human Rights Watch vol que l'ONU sancioni Síria. La pregunta és si la comunitat internacional tractarà el govern sirià com ha tractat Gaddafi. Al Marroc han sortit als carrers de diferents ciutats milers de persones per demanar reformes que treguin poder al rei.