dissabte, 23 d’abril del 2011

#SantJordi en temps de #crisi i de #retallades i d'eleccions #municipals2011

Sant Jordi 2011Avui dia de Sant Jordi ha estat la típica diada de llibres i roses, i de declaracions polítiques. Artur Mas demanant caminar units per defensar els interessos de Catalunya, ignorant els 7 anys previs en què el seu partit i ell mateix no ho van practicar. Que fàcil és dir què han de fer els altres ara, oi?

És dia per a declaracions oportunistes, com la d'Alícia Sánchez Camacho demanan aturar les retallades en educació i salut. Veuríem què faria el PP si governés. Potser al costat d'ells CiU serien uns sants.

També com Sant Jordi que és s'ha celebrat a les Terres de l'Ebre. Bé, a Amposta, com bé deien unes persones que estaven de visita, no se celebrava avui, que per la tele va sortir que se celebrava el dia 19. Jo la rosa la regalo el 23 i no el 19, perquè algú decideixi que per a la seva butxaca la celebració s'ha de canviar de dia. Avui per Amposta hi havia gent comprant llibres i passejant, gent comprant roses, igual que a Tortosa. A veure si l'any vinent no fem el pena com aquest any i no som notícia per aquest caprici.

D'altra banda, la Generalitat vol reduir el pressupost en telecomunicacions i informàtica, ara de 600 milions d'euros. Em pregunto si aquesta reducció inclou reduir el pagament de llicències de programari privatiu prescindible, com les llicències de Microsoft Office, per no parlar del sistema operatiu Windows, xifres del cost de les quals estaria bé conèixer. També preocupa saber el futur de professionals que porten anys treballant per a l'Administració subcontractats però, de facto treballant com si fossin personal d'aquesta, cosa que potser seria un cas de cessió il·legal de treballadors. I aquests seran els que primer pagaran les culpes, malgrat treballar en desigualtat de condicions i potser fent més hores que els propis treballadors públics.