dimecres, 13 d’abril del 2011

#crisi Protestes contra les retallades de #salut i les llistes de les #ebremunicipals2011 #municipals2011

A Barcelona professionals sanitaris avui han tallat diferents vies de Barcelona per protestar contra les retallades de Salut. El conseller de Salut, a RAC1 ha contradit les veus que parlen de retallades, i diu que no hi ha retallades, que no es tancaran ni plantes ni quiròfans, tot i que llegint les declaracions es dóna a entendre el contrari. El problema de CiU és que vénen eleccions municipals i al mateix temps que critiquen l'oposició per voler-ne treure profit, ells actuen de cara a l'electorat per no veure's afectats per les mesures que volen emprendre. Em pregunto què passarà a partir del dia 23 de maig, un cop els comicis a siguin aigua passada.

Un dels compromisos d'Adam Tomàs si arriba a l'alcaldia, i que haurien de signar sense problemes la resta de partits és la de signar tots els regidors un codi ètic per evitar incompatibilitats legals i ètiques entre els càrrecs del govern i les seves activitats privades. Ahir es va presentar la llista de CiU d'Amposta. Parlen de renovació i en canvi jo veig prou cares habituals en CiU, no totes a la llista municipal però, sí en altres llistes. Em sobta que el president del Club Nàutic es comprometi per anar en una llista. Crec que si algun president d'una entitat anés en una altra llista, de guanyar CiU la seva entitat es veuria com no amiga -potser m'equivoco-. També veig que l'actual delegada d'Interior també forma part de la llista. Potser explica que fa poc em trobés amb la gravació d'un video en un assaig a La Lira.

Avui hi havia la votació al Parlament sobre la redacció d'una llei per proclamar la independència de Catalunya. Llei que estava condemnada a fracassar des del principi. Solidaritat Catalana per la Independència (SI) sabia que la seva proposició no tiraria endavant però, han tingut la seva sessió de protagonisme. Malauradament proclamar la independència no és fàcil, perqupe Espanya no ho posarà fàcil però, perquè els propis partits catalans no estan per feina. Accions de cara a la galeria com participar en les consultes populars sí però, comprometre's i ser coherents amb el que diuen, res de res.