diumenge, 17 d’abril del 2011

#crisi #salut Menor IRPF per a les rendes més altes mentres es plantegen retallades

Avui llegeixo que el conseller Mas-Colell diu que el govern aquesta legislatura suprimirà el recàrrec en l'IRPF per a les rendes més altes (majors de 120.000 euros anuals) que va aprovar el tripartit. Com pot explicar el conseller que mentres la salut pública i l'ensenyament veuen com els arriben retallades importants, el mateix govern que les proposa diu que, perquè no marxin de Catalunya els directius, professionals i empresaris -col·lectius identificats amb aquestes rendes-, se'ls baixarà la quota de l'IRPF? I la gent que té sous més baixos i té més problemes per arribar a final de mes que aquestes persones? I els funcionaris i altres treballadors públics a qui es va reduir el sou un 5% l'any passat? El govern es cobreix de glòria cada dia.

Mentres es planteja aquesta rebaixa de l'IRPF, el conseller de Salut continua dient que no hi ha diners i que s'han de fer les retallades. Mentres es planteja aquesta rebaixa, els hospitals presenten els seus plans de retallades i fins i tot es deixaran d'arreglar els edificis per estalviar. I mentres es planteja aquesta rebaixa i aquestes retallades, les mútues ja comencen a posicionar-se públicament, dient que les prestacions públiques es redueixin per a rendes més altes, imitant el sistema alemany. No són gens oportunistes, no. El conseller de Salut ja va començar el mandat recomanant que tothom es fes una assegurança privada de salut. Intencionada o no aquesta recomanació no podia evitar ser vista com una declaració d'intencions. I almenys jo estic tip ja d'aquesta història.

Per cert, a Amposta aquest any Sant Jordi és el dia 19, no el dia 23. Com que s'ha de fer caixa han decidit que el dia del patró de Catalunya no sigui el dia que toca si no un altre. Ja és prou incongruent que el dia que els polítics fan festa i que se celebra el patró, no sigui festa, tot per donar negoci a un sector determinat del comerç. Ho sento però, no ho entenc ni ho vull entendre.

També a Amposta he sentit que la processó del Silenci no se celebra dimecres si no dimarts per no coincidir amb la final de Copa entre Barça i Madrid. I és que la religió no és el que era.