dijous, 7 d’abril del 2011

#Japó #crisi Puja el tipus d'interès, l'IDCE continua viu i el govern carrega contra el tripartit per defensar les retallades

La tarda comença amb la notícia d'un nou terratrèmol de més de 7 graus al Japó, a la mateixa zona castigada pel tsunami, i amb una nova amenaça de possible tsunami. En el moment d'escriure això poca cosa més se sap però, és preocupant.

Una de les notícies del dia haurà estat la pujada dels tipus d'interès feta pel Banc Central Europeu fins l'1.25%. En el context de crisi Portugal ha demanat ja el rescat financer, i ara les preguntes són sobre si Espanya serà el següent país a ser rescatat i quines conseqüències tindrà. Jo no em crec el govern espanyol, perquè negava la crisi, xulejava que passaríem França en PIB i ara mira. Tant de bo no arribi però, no dipositaré la confiança en Zapatero & Co.

Avui també s'ha renovat l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDCE). La Marfanta, no sé si en el marc d'aquesta  renovació- es fa una pregunta interessant, i és que si bé CiU volia derogar el pla territorial de les Terres de l'Ebre, en una nova reculada en les seves postures maximalistes -i mira que n'hauríem d'estar acostumats- ara diuen que el reformaran. Anècdota del dia, el conseller Recoder parlava al Twitter com si es constituís novament l'organisme i Joaquim Nadal li ha recordat que ja porta temps constituït. Se'n fa ressò també La Marfanta. Em pregunto si algun dia s'abordarà la unificació de tants organismes que duen l'Ebre al nom i que al cap i a la fi podrien, en un organisme sol, concentrar totes les funcions.

El delegat del govern, Xavier Pallarès, deia ahir que no es volen carregar l'estat del benestar -cosa que no vol dir que no ho acabin fent-, i van carregar contra els partits (llegeixi's tripartit) per crear alarmisme. Penso que CiU, per molt que hagin estat 7 anys donant lliçons des de l'oposició, no han après res perquè no es pot ignorar que qui comença a emprenyar-se és la societat, no només l'oposició. I veurem quan els votants de CiU veuen que els perilla la feina, la butxaca, gràcies als plans de xoc del govern.

Potser per això, fins passades les municipals no sabrem ben bé quin és l'abast de la tragèdia.