dimecres, 27 d’abril del 2011

#crisi Mobilització a #Salut el dia que el #PSC no vota amb el #PSOE al Senat a

Avui s'ha celebrat una manifestació escenificada -crec que de forma poc encertada- com un Viacrucis a l'Hospital de Tortosa. Les mobilitzacions sembla que es repetiran cada setmana, tal vegada recordant les repetides sortides de la PDE al carrer fins les grans manifestacions, en el seu temps i en el context del PHN. I és que és per preocupar-se la situació, malgrat que s'estigui negant allò que ja s'està veient quant a les retallades, sovint jugant amb el llenguatge.

Avui Salut ha anunciat que la llista d'espera quirúrgica que s'assegurava en un termini màxim de 6 mesos ara passarà a ser de 8 mesos. Així mateix algunes intervencions sortiran d'aquest termini i altres hi entraran. Així mateix, compte si voleu parir perquè potser el centre on aneu a tenir els vostres fills potser té la planta d'obstetrícia plena i us toca reubicar-vos, gràcies al tancament de llits. Evidentment l'atenció no desapareix però, la qualitat baixa, en diferents sentits.

És evident que els membres del tripartit voldran aprofitar les retallades per erosionar CiU. No és estrany que el PSC destaqui que l'ajornament de la proposta de les mesures de salut quedi per més enllà de les eleccions. Ara bé, CiU tampoc no és que actuï sense pensar en el rèdit o en el perjudici electoral de les retallades. No siguem hipòcrites, no siguem cínics. I recordem que no fa gaire la premsa informava que alcaldables de CiU volien que les retallades es deixessin per després de les municipals per no veure's afectats a les eleccions.

D'altra banda avui el PSC ha votat al Senat a favor de demanar l'Estat que pagui els diners del fons de competitivitat a Catalunya, els 1450 milions d'euros, diferint aquest vot del de la resta de senadors del PSOE. És notícia per ser una excepció, ja que el PSC no ens té acostumats a aquests posicionaments. Tant de bo que això continuï així quan toqui defensar els interessos de Catalunya.

Per cert, Real Madrid 0 - Barça 2, amb coets inclosos dels fanàtics de sempre. Al final despertaran ma filla els graciosets.