dissabte, 12 de novembre del 2011

Marxa Berlusconi i el PPC admet que no hi ha conflicte lingüístic #crisi #aritmEtica20N #nolesvotes #20N

QuirinaleAhir es va celebrar a Canal 21 un debat a 5 de representants ebrencs a les eleccions generals. La veritat és que no el vaig seguir. Veure polítics del territori dedicant-se a repetir argumentari de partit, la veritat, no ve de gust. Veure el senyor Bertomeu, del PP, oblidant el seu paper amb el PHN, no ve de gust. O veure el senyor Sabaté, fent com si Zapatero no hagués tingut una legislatura nefasta, no ve de gust. I per això, no hi vaig parar atenció.

Avui Berlusconi ha dimitit. Finalment les pressions dels mercats i l'abandonament dels seus amics europeus l'han fet fora del poder. Rajoy i companyia segur que arar el negaran tan cops com faci falta, encara que canti el gall. A la televisió s'ha vist una munió de gent davant del palau del Quirinale, seu de la presidència de la República, esperant el moment, cridant al pas del cotxer de Berlusconi. Un final inesperat per a un dels majors xulos, junt amb Aznar, de la política europea dels darrers temps. Ara bé, segons El País, manté la seva immunitat parlamentària. Segur que a més d'un li han vingut al cap els judicis pendents del fins ara primer ministre. Segons la notícia, en cas que calgués podria perdre la seva immunitat si fos condemnat. Ja veurem.

Jorge Fernández Díaz, etern candidat del PP a les generals, va admetre al debat de TV3 -un fracàs d'audiència diuen-, que a Catalunya no hi ha conflicte lingüístic. Malauradament aquestes coses no tenen prou ressò com per provocar una rectificació dels discursos del PP, des de Rajoy a Alícia Sánchez-Camacho. Vergonya se n'haurien de donar de provocar crispació amb la llengua i realment pensar que allò que diuen no és com ho diuen -és que si no ho pensen no sé en quin país viuen-.

La Vanguardia parla avui d'un escàndol relacionat amb l'etapa d'ICV al govern, repassant primer temes que ja han sortit als diaris fa temps, per acabar parlant d'un informe de la Sindicatura de Comptes sobre el Memorial Democràtic, amb irregularitats que presenten indicis d'il·legalitats que podrien tenir conseqüències penals. I què cal dir? Que qui la fa la pagui, evidentment. Veurem si se'n parla o no aquesta setmana del tema. Dels temes que destaca La Vanguardia, a banda del Memorial Democràtic, es critica la mala gestió d'ICV. I cal denunciar-ho. ICV però, diu que tot s'ha fet de forma transparent i que col·laboraran per aclarir el tema. Ja veurem com acaba. Ara bé, el títol de la notícia a La Vanguardia fa pensar en la parcialitat del mitjà: "la campaña de la izquierda contra los recortes se desmorona". És evident la seva alíneació amb les retallades i aquesta notícia permet evitar argumentar sobre retallades acusant els altres de mals gestors i, no sé si no acabaran tractant-los de corruptes.


Help those suffering in the Horn of Africa