dijous, 17 de novembre del 2011

Cap al rescat d'Espanya #crisi #aritmetica20N #nolesvotes #20N

Setmana negra. Avui la prima de risc espanyola s'enfilava cap als 500 punts i els bons espanyols es col·locaven al mercat amb un interès d'un 7%. La cosa no pinta bé. Marc Vidal a Twitter diu que el rescat d'Espanya és inevitable. El vicepresident de la patronal CEOE reclama mesures dures el dia després del 20N. Retallades socials, indubtablement. Un sempre es pregunta si inclou mesures dures amb els empresaris, amb els grans empresaris, i no sempre sobre els esglaons més dèbils de la societat. Massa contundència abans de la transparència sobre la situació real de les coses, abans del diagnòstic que qui suposadament governarà, Rajoy, encara no ha clarificat.

Rajoy no ha explicat el detall del que pensa fer però, ara ja diu que l'únic intocable són les pensions. La resta es retallarà tot. Això és allò que fa fàstic de la política, com amaguen les males notícies, sobretot en campanya, per no perdre vots, com no expliquen les coses ben explicades quan saben que poden posar-se la població en contra. I mentre la patronal CEOE demana mesures dures, la patronal de centres que ofereixen serveis de Dependència, llei que vol reformar el PP, es queixa de les retallades que hi arribaran.

És difícil ser optimista amb el panorama que tenim al davant. En Marc Vidal diu que no s'ha de tirar la tovallola. És difícil ser optimista.


Help those suffering in the Horn of Africa