divendres, 4 de novembre del 2011

#crisi Papandre fa marxa enrere, Espanya respira i comença la campanya del #20N

Papandreu no ha estat capaç de mantenir la seva proposta de referèndum a Grècia. Els líders europeus respiren. Potser serà el millor per a Europa i potser per a Grècia però, des del punt de vista democràtic no ho tinc tan clar. A més, la manca de paraula, desacredita encara més el primer ministre.

A Espanya avui es respira perquè la baixada dels tipus d'interès feta pel BCE ha suposat una baixada també de la prima de risc, i així es podrà vendre deute amb interessos menors. Com comentava ahir, no deixa de ser preocupant però, està tan i tan pendent de poder vendre deute per seguir funcionant el país.

Aquesta passada nit ha començat la campanya electoral. Rajoy diu que retallarà per tot arreu, excepte en pensions, sanitat i educació. Em pregunto si això significa actuar diferent de com ho fan les autonomies governades pel PP o si està fent com el conseller de Salut, dient una cosa però, sempre i quan la interpretació sigui la seva i no la que té la resta de la gent.

Ahir llegia que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell (que era del PSC) va desitjar sort a Duran. Joan Ferran, el de la crosta nacionalista, li va dir "palmero" de Duran. I potser tingui raó, i de fet no entenc que per ser conseller hagi de desitjar sort a Duran. Però, de palmeros n'hi ha a tot arreu. Al PSC també. Palmeros de Zapatero, palmeros de Chacón, palmeros d'Iceta,... Palmeros que només per ser del seu partit aplaudeixen qualsevol cosa que diuen o fan els seus dirigents.

Amb indignació llegeixo que Múrcia no fa públic un informe oficial que diu que no és necessari el transvasament de l'Ebre per disposar d'aigua per a la regió. M'estranya que això ho publiqui El Confidencial però. El País, en relació a l'Ebre també, diu que el president valencià, Alberto Fabra, ha desbloquejat la major desalinitzadora d'Europa després de renunciar al cabal de l'Ebre. No sé si la interpretació ha de ser aquesta o una treva fins que tornin a reclamar l'aigua un cop el PP guanyi les eleccions. Sigui com sigui, és un canvi d'actitud respecte l'anterior govern valencià.

En clau local, Adif amplia l'estació de tren de l'Aldea. Una estació que havia d'haver nascut ja amb unes característiques més pròpies d'estació principal de l'Ebre. Les instal·lacions s'ampliaran i hem d'esperar, a més d'instal·lacions més grans i còmodes, uns serveis a l'alçada, i uns horaris d'obertura com cal.

I acabo. El grup del PSC d'Amposta va presentar una proposta per crear un protocol de tractament dels ex-alcaldes i ex-regidors, de govern o no. Un protocol que reconegui els serveis prestats, per dir-ho d'alguna manera. No hi estic en contra, si el reconeixement és simplement això, reconeixement. Ara bé, que això sigui una proposta que en els temps que estem s'hagi de presentar en un ple municipal, i que hagi de ser notícia, que voleu que us digui.

Help those suffering in the Horn of Africa