dijous, 10 de novembre del 2011

#aritmEtica20N #nolesvotes #20N #15M El video del PSC

Ahir va haver polèmica amb un video del PSC que volia denunciar les retallades amb imatges d'una persona dependent sense ningú que l'atengués, d'una aula d'una escola sense professor i d'un malalt que moria a l'hospital per manca de professionals, substituint les persones per maniquins. El video va enfurismar CiU sobretot pel missatge que a causa de les retallades mor la gent als hospitals públics. Avui se n'ha parlat a la tertúlia del programa El Matí de Catalunya Ràdio. Germà Bel comentava que ahir li van trucar referint-se al video com un video a favor de la sanitat i l'educació privada, i ha criticat el video dient que probablement l'ha fet algú que ni utilitza la sanitat ni l'educació públiques. I ha comentat que mentre veia el video pensava en el fet que el govern espanyol demanava que Catalunya reduïs molt més el seu dèficit i al mateix temps licita quilòmetres i quilòmetres d'AVE.

El video ha estat retirat avui pel PSC. El problema no és retirar-lo si no haver-lo publicat. És cert que CiU està optant per una política de retallades que jo no comparteixo però, la guerra bruta per manca de missatge, per no saber convèncer i donar-ho ja per perdut, no ho justifica. El PSC no convencerà més per això. L'any 2008 ho tenien bé perquè venien d'una primera legislatura menys problemàtica per a Zapatero i el PP es podia veure com una amenaça. Vista aquesta legislatura no poden continuar amb el mateix missatge. Ara que, amb Zaragoza de cap de campanya què es podia esperar?

Ara bé, penso que un video com aquest és una inèrcia d'eleccions rere eleccions. Perquè encara recordo, per recordar un altre cas, el DVD que va fer CiU per carregar contra el tripartit, dolguts encara per haver quedat fora del govern. Un DVD molt ben presentat, que no recordo quan va costar però, segur que prou. No es pot ser tampoc tan fariseu.

Llegeixo que Fira de Barcelona ajudarà amb 25 milions d'euros Spanair per poder mantenir-se. Per molt que es justifiqui és lleig veure que depenent qui sí que té crèdit, i que depenent qui, sí que es pot salvar. En Marc Vidal al Twitter destacava que s'ajudarà Spanair malgrat que de 200 milions i té unes pèrdues anuals de 116 milions el 2010. El pitjor de tot és que algú acabarà sortint a dir que cal mantenir la companyia perquè és l'única companyia d'aviació comercial catalana.

L'Espanya dels "brots verds", la de la visionària ministra Salgado, segons Brussel·les, no complirà els objectius de dèficit i no tindrà una reducció de l'atur fins el 2013. Potser tot això explica que ni Zapatero ni els seus ministres no es deixin veure gaire durant la campanya. L'Espanya dels brots verds avui ha passat dels 400 punts de prima de risc. Ja veurem com acabem, ja veurem.



Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa