El portaveu del govern, Francesc Homs, confirma que la nova retallada de sou dels funcionaris afectarà les pagues extra del 2012. Segur que és comparable el sou d'un funcionari mitjà amb el d'un alt càrrec, segur. Un alt càrrec que, a més, ha estat escollit a dit.
Tornant a Duran, ahir comentava a "8 al dia" que no tenia sentit parlar de les retallades abans de les eleccions perquè els treballadors públics de la Generalitat que van entrar i tenen afinitat amb el tripartit, podien haver-ho esbombat. Pensava que d'entrada s'ha d'assumir la professionalitat de les persones.
Avui Joaquim Nadal ha recordat als Matí de Catalunya Ràdio que el PSC va ser molt criticat per no votar a favor que el govern espanyol avancés els 1400 milions d'euros del fons de competitivitat a Catalunya. El PP va votar a favor al Congrés dels Diputats però, ahir Jorge Fernández Díaz va dir que "ni de broma" s'avançaran els diners, si no que es pagaran dins del termini establert, l'any 2013. La coherència, el compliment de les votacions, un cop guanyades les eleccions, passen a segon pla.
Ahir llegia que a Galícia els aturats que superen els 12 mesos d'atur o que es queden sense prestació, veuen anul·lada la seva targeta sanitària. Han de fer els tràmits per aconseguir la targeta sanitària corresponent a les persones sense recursos, cosa que els suposa un impàs de diversos mesos abans no la tenen. La crua realitat de la crisi. Milers, milions de persones a l'atur.
PP amb majoria absoluta. Puja al País Valencià. Allí llegeixo que s'ha presentat un expedient de regulació en un centre d'investigació on s'investiga entre altres el càncer o l'alzheimer, mentre que es gasten 3 milions d'euros en un torneig de golf, suficient, diuen, per mantenir la investigació del centre durant el 2012.
Mentrestant, el deute espanyol i l'italià se situen en nivells de rescat. I Rajoy sense explicar les mesures que prendrà, sembrant més incertesa. I això que des del primer dia es posarien a treballar per a la recuperació econòmica. El Economista parla, en relació al deute i el finançament dels estat europeus, que Alemanya no estaria en una situació tan bona com de la que presumeix. El deute públic alemany superaria el 80% del PIB, més que el d'Espanya. De fet, llegeixo que a Alemanya li comença a costar vendre deute públic, els bons a 10 anys, cosa que podria significar que el bo alemany es deixa de veure com un valor refugi. Com apunta l'article enllaçat, potser això farà que Merkel canviï de postura sobre el deute i la resta de països europeus.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada