dimarts, 15 de novembre del 2011

#durandiputatdesde1979 Quan plegarà Duran? #nolesvotes #aritmetica20N #20N #15M #votaaotros

Com es pot llegir a directe!cat, avui s'ha posat de moda a Twitter l'etiqueta #durandiputatdesde1979. Tot arran de les declaracions d'Oriol Junqueras en les quals deia que Duran potser hauria de deixar la política per fer alguna cosa positiva pel país. Hi coincideixo. Duran és un exemple de polític que viu de la política. Perpetuar-se en la seva condició de càrrec electe, els rumors continus sobre el seu desig de ser ministre, la defensa que fa del peix al cove que tan mala imatge ha donat als catalans. És cert, hauria de deixar la política i permetre que altres intentessin fer alguna cosa pel país. Però, Duran potser no és gaire diferent d'altres polítics joves que podem veure actualment ja ocupant algun càrrec d'importància, sense tenir un coneixement real del dia a dia del mercat de treball, que s'acomoden dins de les maquinàries dels partits i d'aquí ja no els treu ningú fins que es retiren. No poso noms però, en tinc alguns al cap. Aquest tipus de polític fa mal a la societat perquè diagnostica i recepta solucions a temes que desconeix i/o que ell mai no patirà.

Parlant de política i d'eleccions, llegeixo que IU podria donar una sorpresa i treure prou escons per donar un ensurt al PP. Com explicava l'altre dia, el bloc aritmEtica20N explica quines alternatives de vot poden esgarrapar escons a PP, PSOE i CiU el proper diumenge. IU és un dels partits amb opcions en 27 circumscripcions, entre les quals Barcelona. A Catalunya a les altres tres circumscripcions el partit amb més opcions per esgarrapar escons és ERC. Tant de bo sigui així i es posi més difícil mantenir aquest sistema bipartidista amb el convidat etern, CiU.

Avui el sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga general, la qual ha titllat de fracàs el portaveu del govern, Francesc Homs. No cal dir que a diferència del tripartit, CiU en temes de comunicació en sap. Avui hem tingut inundació de declaracions sobre la vaga per part del govern als mitjans. Al final del dia, demà, tindrem conclusions però, d'entrada, les declaracions d'Homs em recorden l'actitud del govern d'Aznar amb la vaga general que es va convocar.

Help those suffering in the Horn of Africa