divendres, 11 de novembre del 2011

#CuernoDeAfrica Un xiquet salvat de la fam i la campanya arriba a l'equador #freenaniano #aritmEtica20N #nolesvotes #20N #15M

Durant la campanya i fora d'aquesta els polítics mai no se'n recorden en els seus discursos dels més desafavorits. I no parlo de la ja dramàtica situació que viuen moltíssimes famílies a Espanya i Catalunya, si no les famílies del tercer món. Avui una notícia alegre entre la tristesa de saber que cada dia moren persones per falta d'aigua i aliment a l'Àfrica. Un xiquet, Minjah, va arribar en un camp de refugiats de Kènia a punt de morir per desnutrició i després d'un tractament especial s'ha recuperat, i ha recuperat el somriure. Malauradament és una notícia bona entre moltes de dolentes, i que evidencia la utilitat dels camps de refugiats i la bona feina que allí fan moltes persones a qui mai no els ho reconeixerem prou.

Parlant de criatures, ahir llegia amb una gran tristesa la mort d'una xiqueta de 2 anys a mans del seu pare, qui deia que li havia ordenat el dimoni que la decapités. És pensar en ta filla i que t'inundi la tristor quan llegeixes notícies tan esgarrifoses. Igual d'esgarrifós és pensar en quina és la situació dels germans de Còrdova, de 2 i 6 anys, desapareguts fa un mes i que encara no se sap on són, ni si són vius. Només veure les seves cares de criaturetes innocents et preguntes com és que el món està tan malament, que hi ha gent que és capaç de fer-los mal?

El bloc Rema y Calla explica en què consisteix el sistema austríac d'indemnització per acomiadament, el sistema que sembla que vol implantar Rajoy quan governi (pàgina 37 del programa electoral). Com molt bé diu, per a uns semblarà una bona solució i per a altres dolenta. La idea és semblant a un pla de pensions. L'empresa et va fent una contribució mensual en un compte a nom del treballador, de forma que quan aquest és acomiadat cobrarà allò que hagi acumulat. Assumeixo que aquesta quantitat acumulada sempre serà més baixa que en la majoria de casos actuals. Sortirà barat acomiadar la gent. Com diu el bloc, feina inestable, encara que pugui beneficiar l'ocupació de joves. Això entra en contradicció amb el programa del PP que diu que volen aconseguir feina estable. I em queda el dubte sobre si, aquest sistema austríac contempla en un tot la indemnització i el subsidi d'atur, de forma que deixarà d'existir el cobrament de l'atur fins 24 mesos, com apuntava fa uns dies l'ex-ministre Caldera.

I en campanya electoral, SOS Racisme engega una nova campanya per denunciar els discursos xenòfobs i discriminatoris. El discurs sobre el PER, els Mohammed o els homosexuals malalts de Duran Lleida són focus d'atenció del primer "Misto electoral". I és que per molt que digui que no critica allò que critica, és evident que ho fa, i que ho fa per fer-se amb determinat sector de votants. També es parla del PP, en aquest cas referint-se al tema del burka i la seva prohibició, per exemple, o a PxC, que no es tallen ni un pèl.

Acabo. Al Twitter hi havia un compte d'una paròdia de Mariano Rajoy que feia una campanya paral·lela. Prou graciós i crític amb les propostes amb el PP. Però, el PP es veu que va sol·licitar que fos suspès el compte de Twitter i així ha estat. Aquesta és la llibertat d'expressió del PP? I Twitter, per què ha accedit? Al servei de xarxes socials l'etiqueta #freenaniano s'està utilitzant per denunciar aquests fets, i ha estat trending topic Espanya. Malgrat la censura podeu llegir alguns dels seus twits a la xarxa.

Help those suffering in the Horn of Africa