diumenge, 27 de novembre del 2011

#crisi La boira

Hem baixat de Saragossa amb boira. Boira que no ens ha deixat per complet fins Prat de Comte. La boira de la crisi ja fa temps que no ens deixa veure què ens espera a mitjà termini. Fins i tot podríem dir que no sabem què passarà a curt termini per culpa d'aquesta espessa boira de la crisi financera. Merkel i Sarkozy no estan per la labor d'ajudar en excés els països amb problemes, malgrat que aquesta setmana s'ha vist que Alemanya ja comença a patir efectes de la crisi a l'hora de posar el seu deute al mercat. És potser el que cal perquè Merkel canviï d'estratègia? Ni idea. La boira.

Avui un article a El Correo parla de l'hegemonia alemanya a Europa, de com l'Alemanya actual estableix les regles per salvar-se ella mateixa i mantenir el seu poder. Fins ara Alemanya només ha imposat el sacrifici en països com Grècia o Itàlia, o Espanya, i no veu amb bons ulls que el BCE actuï de forma més contundent per aturar les pujades de la prima de risc, les pujades dels interessos a l'hora de posar deute dels estats al mercat. No sé com dir-ne però, no és acceptable que en un a unió de tants països al final qui decideixi és la cancellera alemanya i, com afegit, el primer ministre francès.

Artur Mas deia ahir que ja res no serà com abans. I té raó. Però, per a alguns les coses seran més diferents que no pas per a altres.

Help those suffering in the Horn of Africa