dissabte, 5 de novembre del 2011

#20N Es reprenen les obres de la variant en plena campanya, i el #CIS dóna majoria absoluta a Rajoy #nolesvotes #15M

Si se li pot criticar al PP, si se li pot criticar a CiU, se li pot criticar al PSOE. Dilluns diu que es posen en marxa de nou les obres de la variant de l'Aldea. Calia fer-ho en plena campanya electoral? Després de tant de temps era el moment apropiat? Vergonyós, de veritat.

El CIS ahir li publicava el sondeig d'intenció de vot amb una clara majoria per al PP, la més gran de la història. El PP ja assaboreix la victòria i els socialistes volen canviar la tendència. Segons la població enquestada, més del 60% pensa que el govern del PSOE ha fet una gestió dolenta o molt dolenta els darrers 4 anys, i quasi un 30% pensa que ho ha fet regular. Fatal vaja. Més d'un 60% però, pensa que si hagués governat el PP ho hagués fet igual o pitjor, i quasi un 21% pensa que ho hagués fet millor. No és per tirar coets, no? Un 49% pensa que l'oposició del PP ha estat dolenta o molt dolenta, mentre que un 33% pensa que ha estat regular. Si mirem qui pensa la gent que està més capacitat per desenvolupar diverses polítiques, la majoria pensa que el PP, excepte en temes de política social, en medi ambient i en igualtat entre homes i dones. Sorprèn que en sanitat i educació es valori més la capacitat del PP que no pas la del PSOE.

A l'hora de votar hi ha més d'un 30% d'indecisos, una xifra important. A l'hora de votar, mentre la intenció de vot se situa en quasi un 18% per al PSOE i quasi un 31% per al PP, ideològicament es declaren propers a PSOE i PP un 25% en ambdós casos. I tothom té clar, un 82%, que guanyarà el PP el 20 de novembre. De polítics no aprova cap la valoració de les persones enquestades. Qui té més valoració, Rosa Díez, té un 4.96.

El panorama del CIS no és gaire bo. Veurem si el moviment 15M però, aconsegueix cert impacte per, com a mínim, evitar la majoria absoluta del PP.

I ja que ha de guanyar el PP, convé recordar que no és un exemple de bon govern allí on té ja la capacitat de fer-ho. A més de Múrcia i el País Valencià, el paradís del totxo que ha patit com ningú la caiguda de la construcció, veiem com a Galícia, l'hospital de Vigo tindrà un sobrecost de 1000 milions d'euros, a causa de la fórmula de finançament privat per construir-lo. Tot un exemple.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa