dijous, 3 de novembre del 2011

#crisi #salut Privatitzar o no privatitzar

El conseller de Salut ha dit que no pensa privatitzar la sanitat pública catalana però, com llegeixo a El País, això és un dir. És un dir perquè el conseller només admet que privatitzar és fer pagar per un servei i això és una interpretació molt lliure de privatitzar. Evidentment que mentre el servei és públic al darrere poden haver empreses privades o públiques però, la gestió d'una empresa pública o una privada no té els mateixos objectius, una ha de donar el servei segons uns paràmetres més aviat de necessitats i l'altra ha de donar el servei en funció d'uns paràmetres de rendiment econòmic. I això per a mi no és el mateix. Ja n'hi ha prou de jugar amb les paraules i de dir que una cosa no és quan sí que ho és. Si tenim un govern que presumeix d'agafar el toro per les banyes, si la seva intenció és privatitzar que ho digui clar.

L'actualitat continua centrant-se en Grècia però. El primer ministre, Papandreu, podria dimitir, segons la BBC. Coincideix amb una situació de màxima feblesa del govern, quan s'ha de sotmetre el primer ministre a una moció de confiança, i amb l'enrenou per l'anunci del referèndum per veure si els grecs ratifiquen les reformes imposades per Europa o no. Avui a la Catalunya Ràdio ja es parlava que si fins fa poc la sortida de Grècia de l'euro es considerava una catàstrofe, ara ja es comença a considerar com un alleujament per a Europa, per suposar una major credibilitat per a la zona euro.

Sobre la crisi va parlar ahir a 8tv Santiago Niño Becerra. I no va donar gaires bones perspectives. De fet, des de fa temps que anuncia com aniran les coses amb la crisi i no s'ha equivocat, sembla. El pitjor de la crisi, diu, ens arribarà entre finals del 2011 i principis del 2012. Afirma que Espanya no pot pagar el que deu, igual que no pot Grècia, així de clar. I és que si ens posem a pensar, si Espanya ha d'estar contínuament posant al mercat bons per aconseguir diners, i si cada vegada es compromet amb interessos més alts, difícilment podem creure que la situació sigui sostenible i que es pugui continuar de forma indefinida així. I més quan veiem que no es crea ocupació, ans al contrari, se'n destrueix.

Sempre s'esperen notícies esperançadores però, i Jeremy Rifkin parla d'una tercera revolució industrial, basada en les energies renovables, el seu emmagatzemament en els edificis i la seva redistribució, amb vivendes interconnectades per fer-ho possible.

La revista El Jueves en el seu apartat del "gilipollas de la setmana" posa com protagonista Ana Mato (PP), per haver dit que els alumnes andalusos han de seure a terra per la manca de cadires a causa de les retallades. Com explica el Jueves, la prova del PP d'Andalusia fou una foto d'uns alumnes asseguts al terra a l'escola, foto que va resultar una sessió de conta contes, en la qual els alumnes s'asseuen a terra. Els mitjans no han amplificat tant la rectificació obligada com les afirmacions que va fer Mato en el seu moment. Que trist.

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa

1 comentari:

Cristòfol miró ha dit...

Si el ministre grec se'n va se'n anirà un ric per ocupar el seu lloc un altre...no hi veig cap canvi...dos lladres mab cara diferent però igual de lladres.