dilluns, 7 de novembre del 2011

Avui debat #caraacarartve que no veuré #nolesvotes #20N #15M i Itàlia s'ensorra #crisi

Aquesta nit se celebra el debat electoral entre Rajoy i Rubalcaba, entre Rubalcaba i Rajoy. Un debat que només dóna veu als dos partits majoritaris a Espanya, apartant la resta. Jo no crec que el vegi, perquè estic tip de tant bipartidisme i perquè arriba un punt en què escoltar més del mateix cansa. Hi ha alternatives. Els partidaris del format diran que són els únics que tenen opció de governar però, és injust que en un sistema multipartidista no tinguin presència al debat, com a mínim, tots els partits amb representació parlamentària. És com donar per fet que els altres no poden arribar al govern i evitar que puguin expressar-se i esgarrapar alguna cosa. Alguns sospiren per tornar als biennis liberal i conservador potser.

Duran critica també el bipartidisme del debat però, no per bipartidista si no perquè ell vol que CiU també hi sigui. Vol un debat a tres. Molt solidari amb la resta de partits que no hi seran presents, i gran defensor de l'esperit democràtic. És Duran qui, per cert, continua amb el PER, comparant els agricultors catalans amb els andalusos quan els primers no reben cap subsidi quan han de tirar la fruita per no sortir-los a compte collir-la. Sona bé però, és demagògia pura i, a més, recordem que CiU va recolzar la reinstauració del PER en l'època d'Aznar. Molt coherent Duran, molt.

El preu del debat també és un element polèmic. Diario crítico diu que se situa en uns 400.000 euros, mentre que El Mundo parla de 540.000. Cal una despesa tan gran per a un debat electoral, sumada a la despesa de cada partit en la promoció electoral que ja fa pel seu compte, sumada a la despesa dels blocs informatius imposats als mitjans públics?

A Itàlia es parla d'una possible dimissió de Berlusconi, qui ho desmenteix, arran de la manca de suport de cara a l'aprovació dels pressupostos. Això, el mateix dia que Itàlia és notícia perquè la seva prima de risc ha arribat als 490 punts. La prima de risc espanyola, contagiada per la situació, ha arribat als 390 punts. Itàlia, segons indiquen mitjans de temàtica econòmica, està seguint els passos d'altres països rescatats.

Acabo. Ahir el programa de TV3 "30 Minuts" va emetre un reportatge de com Islàndia a fet front a la crisi. Recordem que allí han perseguit polítics i banquers per la crisi, s'han negat a pagar allò que no han causat i es va emprendre una de la Constitució de forma exemplar, una Constitució 2.0, amb la participació de la societat a través d'Internet. Igualet que a Espanya, oi?

Creative Commons License + GNU FDL
Help those suffering in the Horn of Africa