dimarts, 15 de gener del 2013

Suspès l'euro per recepta, els #aturats privilegiats i la declaració de #sobirania

Després del recurs del govern espanyol el Tribunal Constitucional ha suspès durant 5 mesos l'euro per recepta implantat a Catalunya. M'alegro que aquesta taxa no s'hagi d'aplicar. Segur que el govern català ho presentarà com un atac a l'autogovern. Durant 5 mesos el govern català no ens podrà tractar d'abusadors amb les receptes. La pregunta és si el govern espanyol serà coherent i farà el mateix amb la taxa implantada a la Comunitat de Madrid.


L'expresident de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, s'ha acomiadat del càrrec criticant les mesures d'austeritat europees. Segons ell, les mesures adoptades han estat pensades des del nord d'Europa per fer caure els dèbils, i creu que la gent ja està tipa del "dictat alemany".

A Catalunya tenim Carme Chacón que torna ara que sap del cert que el PSC és més espanyolista que mai, malgrat la patacada electoral. Chacón ve a Catalunya per, d'alguna manera, pressionar perquè el PSC mantingui la seva postura contra la declaració de sobirania, encara que aquesta ara ja no parli d'estat propi. Se suposava que el PSC era partidari de la consulta però, Chacón i el PSOE volen evitar-ho. Avui a RAC1 a la tertúlia n'han parlat. La marxa enrere de CiU i ERC per aglutinar forces ha estat bona o dolenta? Per a mi bona. M'agrada aconseguir major suport si no es perden els objectius. S'ha parlat de CiU i de la postura d'UDC, contrària a allò que es va defensar al programa electoral. El director de La Vanguardia ha volgut argumentar, com fa Duran sovint, jugant amb el significat de les coses, com si no hagués estat prou clar a les eleccions que la gent va votar un programa electoral, i que a la manifestació de la Diada el lema també era prou clar. El debat amb Xavier Sala i Martín ha estat intens. Sala i Martín ha dit molt clar que tant CDC com UDC han de deixar de marejar-nos i ser conseqüents amb el moment que vivim.

Quan vaig veure la pel·lícula "Coronel Macià" hi ha un moment en què Cambó vol que Macià no sigui reaccionari envers Espanya i Macià li diu que ell lo que vol és mantenir els seus interessos comercials amb Espanya, que no es preocupa realment per Catalunya. I això és allò que em recorda Duran i l'actitud de molts polítics de dretes catalans i de determinats empresaris quan intenten dinamitar la via sobiranista.