dissabte, 19 de gener del 2013

Eurodiputats espanyols, #deCospedal sense dimitir i pagar per acompanyar un malalt

Explicava l'eurodiputat Ramon Tremosa ahir a la ràdio coses que avui es poden llegir en un article d'opinió a Vilaweb. A Europa els diputats del PP i del PSOE han quedat en evidència. De fet, crec que fa temps que no tenen credibilitat. Aquesta passada setmana s'aprovava un informe del Parlament sobre la necessitat de flexibilitzar l'objectiu de dèficit de les autonomies espanyoles, amb recomanacions també -no sé si de l'informe o en declaracions- de reduir ministeris inútils, com Sanitat o Educació. I s'ha aprovat per unanimitat. Això què vol dir? Que els diputats de PP i PSOE estaven d'acord? Que, com diu Tremosa, no volien fer soroll, o que no han fet la seva feina i se'ls ha passat? Tremosa explicava ahir a la ràdio que quan es va tractar el tema del corredor de la Mediterrània al Parlament els diputats espanyols anaven a visitar els diputats dels altres partits europeus oferint-los votar x directives, les que fos, si ells donaven suport al corredor central. Així actuen els polítics a Espanya -i a Catalunya també-, per conveniència política en comptes de fer-ho segons allò que convé al país, en comptes d'actuar de forma racional?

El PP continua avui protagonitzant l'actualitat pel cas dels comptes suïssos de Bárcenas. Resulta que, tot i que els dirigents del PP diuen que no tenen res a veure amb ell, l'ex-tresorer encara té cotxe oficial, secretaria i despatx a la seu del partit. Després d'utilitzar electoralment els no demostrats comptes de Mas a Suïssa el PP vol que els tractin d'una altra manera, perquè no tots els polítics són iguals que Bárcenas. Vaja.

A Catalunya hi ha 8 hospitals que ja cobren si l'acompanyant d'un malalt hospitalitzat vol reclinar la butaca de l'habitació. No hi ha nom per aquestes iniciatives. Comparen el fet d'acompanyar un familiar que és hospitalitzat, i no per gust, amb poder veure la televisió? Vergonya.