dijous, 3 de gener del 2013

#Austeritat a la gallega i s'acaben les mancomunitats

Els gallecs van votar en massa el PP, el partit que tot ho fa bé. Fins i tot fa bé destinar un milió d'euros a una campanya per transmetre optimisme a la població gallega davant de la crisi. Mentrestant, allí i arreu, el PP va retallant en temes que sembla que són més prescindibles, com en salut i educació. Per tal de no gastar tants diners on no toca, PP i PSOE, en comptes d'acordar eliminar diputacions, ja que els governs autonòmics són la representació del govern central, decideixen eliminar les mancomunitats de municipis i traspassar les seves funcions a les diputacions. No dic que les mancomunitats siguin necessàries. Tot i que ajuden en casos de municipis veïns, probablement amb voluntat, els propis municipis podrien fer el mateix posant-se d'acord i no creant organismes addicionals. Però, donar més protagonisme a les diputacions no fa que sembli que això sigui una mostra d'austeritat si no un canvi de papers.

L'empresa que gestiona els paradors de l'Estat ha arribat en un acord amb els sindicats per reduir l'expedient de regulació a la meitat, aproximadament, afectant 350 treballadors que seran acomiadats. Cap establiment no tancarà, com es va dir en un principi però, alguns establiments veuran tancaments parcials o definitius dels seus restaurants, a banda d'altres mesures. És increïble que una empresa com Paradores no funcioni, amb el potencial que té, sobretot en paradors que són al mateix temps edificis històrics o en llocs d'especial interès. Bé, suposo que és com en el cas dels aeroports, el dèficit d'uns el compensen altres i això fa trontollar tot el negoci.

Per cert, Tele 5 avui s'ha sumat a TV3  quant a canals que posen pel·lícules que podrien considerar-se destinades a públic infantil en horari de nit. A les 22h han programat "Monstruos contra alienígenas".