dissabte, 12 de gener del 2013

#Corrupció i #reciclatge

A Tele 5 debat sobre la corrupció. Duran, un dels polítics que han sortit, reproduint les declaracions que va fer l'any 2000 on deia que, si hi havia finançament irregular d'UDC, encara que no en tingués ell coneixement, assumiria responsabilitats. Ja hem vist que, ni accepta que ha hagut finançament, ni accepta dimitir, perquè van fer-ho sense que ell en tingués coneixement. Un exemple per a la ciutadania.

Fa un temps vaig posar un enllaç en un article sobre la retroalimentació de l'empresa pública i l'Administració, entre les quals hi ha circulació de càrrecs, i aquell que abans era un càrrec de l'Administració que supervisava una determinada empresa privada després passa a ser directiu de l'empresa privada, amb els problemes ètics que això comporta, tot i que legalment sigui possible. Tenim exemples d'ex-ministres i altres alts càrrecs. Precisament ahir 20 minutos parlava del cas de dos ex-consellers de Sanitat de Madrid que ara estan a l'empresa privada i "es beneficien de les privatitzacions que van fer", Juan José Güemes i Manuel Lamela. Lo que penses és que molts dels que reclamen que l'Administració s'ha d'aprimar potser ho diuen perquè el buit que deixi l'aprimamenta pensen omplir-lo amb la contractació dels serveis de la seva empresa. I en sectors com la Salut o l'Educació això per a mi és negatiu, perquè els objectius seran econòmics i no de servei.

Fa poc que a la televisió veiem un anunci sobre el reciclatge, envasonvas.cat. A la xarxa hi ha queixes sobre la campanya. ICV també s'ha queixat. Al darrere es denuncia que hi ha els interessos d'empreses, no voluntat real de clarificar on ha d'anar la brossa que llencem.