dimecres, 16 de gener del 2013

Els semàfors de #Duran #banderes a les escoles i el Parlament Europeu amb les autonomies

Ahir ja comentava que en Xavier Sala i Martín va criticar Duran i va tenir un debat a dos amb el director de La Vanguardia sobre CiU i sobre Duran concretament. Se'n fa ressò Vilaweb, amb un resum de la tertúlia de RAC 1, amb un tros que no vaig escoltar, el principi de tot, on Sala i Martín es preguntava com és que Duran no ha tingut semàfors vermells en determinats diaris que, en canvi, amb altres persones sí que els hi han posat i s'han acarnissat amb la crítica sobre coses que han fet.

Esperanza Aguirre, eterna excedent de l'Administració, ara fitxada per una empresa caça-talents (per la seva vàlua o per la seva cartera de contactes?), vol que cap càrrec públic no pugui ser-ho si no ha treballat abans "en una altra cosa".  Jo encara diria més, que cap càrrec polític no pugui passar-se tota la vida vivint de la política i després, quan no se'n recorda de què era treballar "en una altra cosa", vagi donant lliçons a la gent sobre on ha de treballar. Aguirre, igual que molts, no és un exemple.

El PP abusa de les comparacions. Per a Alícia Sánchez-Camacho i els seus és el mateix la proposta sobiranista que es presenta al Parlament que una petició que la Cambra es posicioni a favor de la pena de mort. No tenen vergonya. Com si no ho sabéssim per això.

Avui a les 23:00h les farmàcies deixen de cobrar l'euro per recepta. Ahir ja vaig dir que me n'alegro que no s'apliqui aquesta taxa. Ara això serà excusa per a noves retallades? Ja ho veurem. Ara però, el govern està reconeixent, amb l'absència d'aquests diners, que l'objectiu era recaptatori i no moderador, com es va voler vendre.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, davant de la queixa d'un veí de Corbera de Llobregat perquè volia la bandera espanyola a l'Ajuntament, ara vol que tots els edificis públics, fins i tot les escoles del municipi, hissin la bandera. Algú té poca feina per posar-se com prioritat això, algú que ja ha contribuït en altres ocasions per generar reaccions a Catalunya amb les seves declaracions polèmiques. Polititzar l'escola, la voluntat del PP.

El Parlament Europeu demana que Espanya no ofegui tant les autonomies amb els objectius de dèficit i que aquestes puguin recaptar els seus impostos. I això, en un informe amb el suport de socialistes i populars europeus. Com reaccionarà el govern espanyol? Ja ho veurem.