divendres, 4 de gener del 2013

#Retallades als #funcionaris amb OK d'ERC i els #EUA amb boina

Ahir a la nit lleia que La Razón duia a la portada que el govern català es plantejava acomiadar 20.000 interins. Ho deia el diari Ara però, jo no veig a la portada del diari això. Sí que llegia avui que el govern català planteja reducció de sous dels treballadors públics per pal·liar la retallada de 4.000 milions d'euros que ha de fer per complir amb els objectius de dèficit marcats pel govern espanyol. Un cop més els treballadors públics pagaran els plats trencats. És igual si tens un sou de merda -perdoneu, va amb la indignació-, qui mana decidirà que cobres massa, i tocarà passar la tisora. Si al final costarà més diners anar a la feina que quedar-se a casa. Mentrestant, continuem tenint molts i molts polítics i càrrecs de confiança que per molt que els redueixin el sou continuaran tenint una diferència salarial considerablement més alta que no pas la majoria de treballadors afectats per les reduccions de sou. I la gran pregunta. Què en pensa ERC? Forma part dels acords amb CiU o se'n desdirà? Passa el camí a la independència per davant d'això? Que em perdonin però, no. Tan dolentes eren les retallades la passada legislatura com ho són ara.

The Economist compara la situació dels EUA amb Europa amb una portada que diu més o menys que Amèrica s'està tornant europea, a causa dels problemes comuns de la mala gestió dels seus polítics per solucionar els problemes econòmics. Allò que semblava patrimoni dels dirigents europeus, no acordar les actuacions fins el darrer moment i fer-ho sense cercar acords en benefici de l'euro, ara també esdevé patrimoni dels polítics dels EUA.

Curiós que Telefónica fitxi Rodrigo Rato com assessor, considerat el cinquè pitjor directiu per Bloomberg Business Week per la seva etapa a Bankia. Podem pensar en allò que s'han de valorar els fracassos de forma positiva a l'hora de fitxar una persona. També podem pensar en la seva agenda de contactes com un valor afegit a la qualificació de la seva gestió. No deixa de ser curiós.