dimecres, 23 de gener del 2013

Debat sobre #sobirania amb divisió al #PSC i #CiU

Dia de debat de la declaració de sobirania al Parlament.

El PSC vol votar en contra i prohibeix trencar la disciplina de vot. Per dignitat, qui pensa que ha de votar una altra hauria de votar segons creu i no obligat pel partit. Ja veurem si és així o no. I si això provoca un daltabaix al PSC no importa, al cap i a la fi, els abanderats del catalanisme ja fa temps que són la delegació del PSOE a Catalunya.

D'altra banda, CiU té un problema intern que continua després de la moció contra Duran i la rèplica des d'UDC. Pelegrí reptava CDC de replantejar la coalició si no estan còmodes, mentre la portaveu del partit, Marta Llorens, qui fa poc parlava en comptes de Duran per explicar la no dimissió d'aquest, retreia CDC de tenir la seu embargada pel cas Palau. Llorens s'ha disculpat per no respectar la pressumpció d'innocència. La incompetència dels polítics es fa evident sovint, tant a Catalunya com a Espanya. Si fessin declaracions diríem que se'ls ha escalfat la llengua però, ara se'ls escalfen els dits i piulen a Twitter sense pensar. I a sobre ho feia algú d'UDC, que amb el cas Pallerols ha quedat en evidència.

L'economia espanyola l'any passat va caure un 1,3% l'any 2012. En canvi ahir Espanya va captar un rècord de 24.000 milions d'euros en bons a 10 anys. Malgrat l'incompliment dels objectius de dèficit -després volen sotmetre les autonomies-, la prima de risc no puja i es capten milions en bons a un interès baix. Ja ho diu Amador G. Ayora a El Economista, és el miracle espanyol.

Quant al cas Bárcenas, ja que el PP vol transparència, els tècnics d'Hisenda s'ofereixen a fer ells l'auditoria dels comptes del PP, que segons sembla seria més profunda que una auditoria externa. Coses bones. No cal anar a contractar una auditora externa i l'exercici de transparència pot ser major si, com diuen s'entra més a fons. Voldrà el PP?

Llegia l'altre dia que havien interceptat un furgó que transportava 650 kg  carn de porc i 15 litres de sang en condicions inadequades a Amposta. Avui llegeixo a Facebook que la furgoneta en qüestió torna a prestar servei i que les condicions de transport han estat les mateixes des de fa temps. Si això és així, lo mínim que hauríem de saber és de qui és proveïdor el propietari de la furgoneta per no anar a comprar més carn allí.

Per cert, els carnavals de Cadis, amb xirigotes plenes de tòpics i mentides sobre els catalans. PP i companyia aconsegueixen enfrontar les persones per servir la seva causa política. Per cert, tant de criticar el PER i el govern espanyol sembla que accedeix a reduir les jornades mínimes de 35 a 20 per accedir a la renda agrària. No és ni millor ni pitjor però, totalment contrari als plantejaments del PP, un cop més.

Help those suffering in the Horn of Africa