diumenge, 27 de gener del 2013

El #PSC de Chacón

El diari ARA recorda quan Carme Chacón el 1999 era partidària del dret a decidir i s'emmirallava en el Quebec per resoldre els problemes d'encaix de Catalunya a Espanya. Qui sap si amb l'edat, per conviccions o per poder aspirar a dirigir el PSOE, Chacón ha oblidat allò que deia el 1999.

Jordi Barbeta escriu sobre el PSC, sobre com s'ha optat per fer un PSC sucursal del PSOE i eliminar els catalanismes i renunciar als principis originals del partit, favorable al dret a decidir. Segons Barbeta, la direcció de l'actual PSC ha renunciat als vots més catalanistes i vol evitar perdre els vots d'ideologia més espanyolista.

La gran pregunta. Per què diputats i altres membres del PSC continuen en un partit que ha renunciat a garantir el dret de decidir, encara que siguin contraris a la independència? El PSC fa massa temps que ha canviat de trajectòria i es veu poc moviment. Serà que els socialistes, i ara penso en els socialistes ebrencs, s'hi senten còmodes. Després que en clau local no esperin simpaties.


Mentre es retalla i es privatitza, com la sanitat de Madrid, el govern espanyol té 578 càrrecs a dit. 578 càrrecs per als quals no es requereix cap titulació, simplement tenir la idoneïtat per al càrrec. El problema és definir idoneïtat.