dimarts, 22 de gener del 2013

Les excuses del #PSC i la càrrega de la gent gran

Surrealista és el tema de la declaració pel dret a decidir que s'ha de debatre al Parlament. És escoltar Pere Navarro o qualsevol altre membre de la direcció del PSC i desconnectar, perquè tot són excuses, tot és jugar amb el significat de les paraules i cercar arguments. Segons Navarro només el PSC vol el dret a decidir perquè els partits que han promogut la declaració sobiranista van més enllà. Primer no volien que es parlés d'independència. Un cop es va treure aquest punt de discrepància els socialistes han cercat altres excuses per no recolzar la declaració. Legítima la postura però, no cal marejar-nos tant.

CDC de Barcelona carrega contra Duran pels seus posicionaments quant al camí cap al dret a decidir i l'estat propi -clars, encara que Duran també juga amb els significats de les coses-, i culpant-lo de la davallada electoral del 25-N. Molt em temo que això serà una anècdota i que serà una mica de soroll.

Calla, sembla que UDC s'hi torna, i Josep Ma. Pelegrí proposa CDC que es replanteja el futur de la coalició. Però, tranquils, la sang no arribarà al riu.

Interessant article sobre la sanitat privada i les suposades avantatges que suposa en eficiència i resultats signat pel metge de família i professor de la Universitat de Saragossa Rodrigo Córdoba. L'autor diu que no hi ha evidència dels bons resultats principalment per l'opacitat de les empreses que gestionen la sanitat privada. La privatització de la gestió fins ara s'ha vist que comporta sobrecostos, pot augmentar les llistes d'espera, reducció de professionals, contractació de nous professionals més mal pagats, etc.

Lagarde ja té un company d'arguments a favor que mori la gent gran. El ministre de finances japonès va dir, segons la notícia, sobre les persones grans "que s'afanyin i es morin", perquè això ha de reduir els costos econòmics derivats dels seus problemes de salut i atenció. Sobta que això ho digui un ministre japonès, un país que tenia per més respectuós per la seva gent gran. La pela és la pela, i passa per sobre de la humanitat.