dilluns, 21 de gener del 2013

Salut priva a l'#Ebre #crisi i #independència

Avui s'ha fet un ple a l'Ajuntament de Tortosa on s'ha parlat i s'ha aprovat la compra de la Clínica Terres de l'Ebre -a.k.a l'Aliança-. Passarà de ser un edifici privat a un de públic, sí. Però, serà de gestió privada, a càrrec de Sagessa. Per a mi no deixa de ser un centre de salut privada, encara que tingui convenis amb el CatSalut per oferir prestacions al sistema públic. Convenis que l'actual alcalde denuncia que vénen de l'etapa socialista, malgrat que els socialistes ara es queixen de la derivació de prestacions a l'Aliança en perjudici de l'Hospital Verge de la Cinta. Tenint raó l'alcalde, una cosa no treu l'altra. Ni ho veia bé amb els socialistes ni ho veig bé amb els convergents. Sembla com si fos una obligació de l'Administració rescatar empreses que no funcionen i, a sobre, mantenint-les com empreses privades, i fent d'alguna manera a empreses públiques que presten un servei essencial com és la salut. És qüestió d'ideologia, cert. Ara bé, no entenc que l'oposició tortosina s'hagi abstingut en la votació i al mateix temps ho hagi criticat. Els grisos són utilitzats massa cops en comptes del blanc i el negre pels partits, bàsicament perquè no se'ls pugui acusar de mals patriotes.

Un ex-diputat del PP afirma que el tema del repartiment de sobres en negre per part de Bárcenas a membres del PP va existir de veritat, afegint més llenya al foc. Ara bé, la premsa de dretes avui ja mostra a la portada, o bé només notícies sobre el PSOE o bé fa compartir portada als problemes dels dos principals partits espanyols. L'estratègia de carregar contra l'altre, la del "i tu més".

Ja s'ha sentit abans. El fons de garantia de les pensions s'ha utilitzat de forma massiva per comprar deute de l'Estat, de manera que a hores d'ara, més del 90% dels diners que hi havia s'han convertit en bons espanyols. El govern ha utilitzat el fons per adquirir deute del propi Estat i fer-ho a un interès menor però, això es pot fer fins que s'acaba el fons. Després, què faran, a més d'haver d'explicar què passa amb les pensions?

La UE està preparant un pla de creixement al qual tindran accés només els països que tinguin els seus comptes sanejats, per sota del 3% de dèficit. Espanya es queda fora, evidentment. Benvinguts a l'Europa de les dues velocitats.

Acabo. Montserrat Tura, ja incorporada a la seva feina de metge, ha piulat avui en referència a la declaració sobiranista. A diferència de la línia del PSC, Tura diu que no podem fiar el dret a decidir a qui ens continua menystenint. És evident que qui se'n fot de les reivindicacions d'autodeterminació, ni que sigui les reivindicacions per poder preguntar la societat, no ens ajudarà a fer possible la consulta. Però, el PSC continua en la línia de puntualitzar la declaració de sobirania perquè sigui una consulta acordada amb Madrid. El PSC ha perdut el nord.



Help those suffering in the Horn of Africa