dijous, 24 de gener del 2013

#declaraciosobirania #trancadissa al #PSC i #atur a l'alça

Declaració de sobirania aprovada. Al PSC 5 diputats no van votar per tal de no votar en contra de la declaració de sobirania. Han rebut felicitacions. Em sembla però, que si estaven a favor de la declaració de sobirania havien de votar a favor. Ara mateix lo que han fet és simular trencar la disciplina de vot i, en canvi, no ho han fet perquè no han votat, i han restat 5 vots afirmatius a la declaració. És voler ser a dins i a fora a l'hora. Les paraules de Marina Geli són clares, no podien votar contra el dret a decidir. Però, no van votar-hi a favor. Jaume Barberà a RAC 1 ha estat clar, ahir va votar Carme Chacón.

PP i Ciutadans carreguen contra la declaració i la titllen d'il·legal. Ciutadans vol que es denunciï davant del Constitucional. Una declaració política, com escoltava aquesta tarda a la ràdio per part de la presidenta del Parlament, no té cap validesa jurídica i no té sentit intentar invalidar-la. Però, a PP i Ciutadans això no els importa gaire.
Paraules sàvies de Jaume Barberà demanant la mateixa força al Parlament enfront de la situació de crisi, arran del coneixement de les noves dades de l'atur, que ha pujat a Catalunya i a Espanya. Espanya va tancar el 2012  superant el 26% de població aturada i Catalunya més del 24%. Una catàstrofe. El professor Gonzalo Bernardos ha destacat a RAC 1 que l'important no és en realitat la pèrdua de llocs de treball si no la reducció de persones que estan treballant. Diu que si no marxa gent del mercat de treball espanyol, Espanya pot arribar als 7 milions d'aturats, i que si no s'arriba i la cosa es queda en 6 milions serà per la marxa d'unes 500.000 persones. I Catalunya s'està comportant en l'aspecte d'ocupació molt pitjor que la mitjana espanyola.

La reforma educativa de Wert, la fantàstica reforma, costarà 5 cops més del previst. Després dels anys inicials, en què el cost l'assumirà l'estat, el cost l'hauran d'assumir les autonomies. Un ministeri sense competències decidint el camí dels veritables responsables i gestors de l'educació a Espanya.

Mala notícia. Llegeixo que han augmentat les denúncies en el sector de la salut, principalment per errors de diagnòstic, a causa de les retallades durant el 2012. I l'augment de les queixes no deixa de ser un indicador d'un augment de conseqüències perjudicials per als usuaris de la salut. Però, continuaran retallant.