dijous, 31 de gener del 2013

#lospapelesdebárcenas i #fracking a l'Ebre

Avui ens llevàvem amb la portada del diari El País, publicant uns comptes manuscrits atribuïts a Bárcenas, en els quals consta el pagament durant anys a membres de la cúpula del PP, entre ells Rajoy i de Cospedal. També sembla que Jiménez Losantos hauria rebut diners en el seu dia. El president del Senat, Pío García Escudero, hauria admès haver cobrat diners però, ho justificava com un crèdit que va tornar. Twitter ha tingut com trending topic #lospapelesdebárcenas al voltant d'això. Al migdia de Cospedal, un cop més, ha carregat contra el país amenaçant de dur-los davant la justícia. Llegeixo però, que potser acabi sortint una prova cal·ligràfica que demostri que l'escriptura dels comptes és de Bárcenas. Ja veurem.

Cal recordar que de Cospedal no va dimitir fa unes setmanes quan va començar a parlar-se d'aquest tema i no ha dimitir encara ara. De fet, de Cospedal i el PP en ple no actua de forma conseqüent perquè no fa tant que carregaven contra Mas en plena campanya electoral per uns suposats comptes a Suïssa dels quals encara hem de saber la realitat i qui va encarregar els informes que va publicar El Mundo.

Entre tot això, també es parla avui que el ministre Montoro ha quedat en evidència en saber-se que Bárcenas, efectivament va regularitzar 11 milions d'euros amb l'amnistia fiscal, tot i que ell continua negant-ho. Algú menteix o algú està mal informat.

I Rajoy? Desaparegut.

A casa nostra també hi ha projectes de prospecció d'hidrocarburs amb la tècnica del fracking, a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Cal recordar però, que el Maestrat de Castelló i de Terol, terres veïnes i lligades a les nostres des de sempre, també tenen l'amenaça del fracking a sobre i no ens hem fet el ressò que caldria. Si això serveix per despertar-nos, a veure si fem front comú amb els veïns.