divendres, 18 de gener del 2013

Ni #Duran ni #deCospedal no han dimitit encara

No ho entenc. El Mundo publica a la portada que l'ex-tresorer del PP va pagar sobresous en negre a membres de la cúpula del partit durant gairebé 20 anys. No entenc que això ho publiqui el diari de Pedro J. Per segon dia, de Cospedal i companyia haurien d'explicar-se i recordar totes les declaracions que han fet contra Artur Mas i altres membres de CiU sobre comptes a Suïssa i altres temes. Per segon dia de Cospedal no ha dimitit, igual que no ho ha fet Duran.

Xavier Sala i Martín respon una piulada de Francisco Maruenda, director de La Razón a Catalunya, amb l'enllaç a la portada d'avui, on no hi ha cap referència al tema de Bárcenas. Li etziba que si Bárcenas fos català sí que hagués sortit a la portada. I n'estic segur. La Razón potser és el diari més cínic, tant quan ha d'utilitzar Catalunya per fer soroll o com quan havia de carregar contra Zapatero pels mals que teníem -que potser tenien raó-, actuant de forma diferent quan notícies semblants el PP.

Llegeixo que una dona que fa 5 anys es va trobar una targeta de crèdit i que en comptes de comunicar la troballa va gastar-ne 450 euros per comprar menjar i bolquers per a les seves filles, ja que no tenia feina ni diners, i que està pagant una multa poc a poc i va fer treballs socials, ara ha d'entrar a la presó. Quan llegeixes coses com aquesta és inevitable pensar en Millet o en Matas, al carrer, aquest darrer ja condemnat, per molt més que 450 euros. La justícia hauria de ser més justa.

Patriotisme de fireta, patetisme polític. El PP de Tarragona, que té poca feina, demana canviar el nom de la URV per Universitat de Tarragona. El PSC de Tarragona, per no ser acusat de ser mals tarragonins, voten a favor. Crec que el tema és més que el nom actual sigui Rovira i Virgili que no pas que no sigui Tarragona. Coses del PP i del PSC, les coses que són essencials per a la gent avui dia.