dimarts, 24 de juliol del 2012

#Rescat català, Alemanya en el punt de mira i ERO a #TV3

El govern català disposat a demanar diners al fons de liquiditat del govern espanyol, al fons de rescat. Rescat, paraula maleïda, negada per tothom. El govern català, com l'espanyol, domina els eufemismes per no pronunciar-la. Tampoc no es parlarà d'intervenció perquè si es parlés quedaria en evidència que les paraules enèrgiques del president Mas la setmana passada eren només escenificació gratuïta, equiparable a la xuleria del govern espanyol enfront dels creditors europeus.

Rescat espanyol que és més probable que abans, amb la prima de risc que no baixa i l'interès del bo que tampoc. Reflexió de S. Horse sobre si ha de sortir o no Espanya de l'euro. Si surt és dolent. Si hi ha rescat però, després no es pot evitar igualment la sortida, pitjor. I la situació espanyola, entre altres, pot provocar que països com Alemanya vegin baixada la qualificació del seu deute, com avisa Moody's. Ara bé, com ho interpreten els experts això, com un avís que Espanya o Itàlia són càrregues que s'han de treure de sobre els països rics, o que cal canviar la política d'escanyament econòmic per fer revifar les economies malmeses? Que els oracles ens ho diguin.

I si al País Valencià es desmantella pràcticament la radio i televisió pública, a Catalunya llegia ahir que TV3 podria presentar un expedient de regulació que afectaria més de 600 persones. Una notícia molt dolenta. Dins de la mateixa notícia llegeixo que Joan Ferran, el de la "crosta nacionalista", critica TV3 per haver convidat Josep Cuní a participar en un programa. Com que és de la competència, ni aigua. Això és poc professional i sectari. No m'estranya però, venint de qui ve la crítica.