dissabte, 28 de juliol del 2012

Pugen els #peatges, premi per als catalans

Aquesta propera matinada els peatges de les autopistes de l'Estat pugen un 7,5%, i l'1 de setembre un 3% a causa de l'IVA. L'augment és conseqüència de la retallada de les bonificacions que l'Estat pagava. Així, a Catalunya si no paguem prou per tot, continuarem pagant encara més. Molt bé. Fins i tot llegia en Germà Bel a Facebook justificant que vulguem un estat propi davant de mesures com aquestes que perjudiquen qui ja paguem, els catalans. I Bel no és precisament una persona que tingui una imatge radical ni que hagi destacat pel seu independentisme. Oriol Junqueras diu que els peatges condemnen més Catalunya a la misèria. I és que si moure's per les autopistes catalanes ja era prou car ara ja podem agafar-nos.

Llegeixo que 250 medicaments són més barats si es compren sense recepta que amb ella, a causa dels copagaments que han implantat el govern català i l'espanyol. Bona cagada. Ara bé, alguna cosa ha funcionat amb les reformes, cal dir-ho. Descobrir 150.000 persones mortes i quina targeta sanitària estava encara activa i en alguns casos s'havia utilitzat, o 800.000 titulars beneficiaris de la targeta sanitària que no estaven d'alta a la Seguretat Social, és una part positiva, encara que no justifica l'augment del cost del medicament per a les persones que el necessiten i per als jubilats i pensionistes.

60.000 persones han signat per reclamar que els diputats amb vivenda a Madrid no cobrin la dieta d'allotjament del congrés dels Diputats. No hauria de ser necessari reclamar-ho això si no que hauria de ser automàtic que algú que té una vivenda allí no pugui cobrar, com si hagués d'allotjar-se en un hotel.

Pilar Rahola parla sobre els diputats díscols que trenquen la disciplina de vot, referint-se a Ernest Maragall i a altres casos que recentment o no, han estat notícia. La unicefàlia és un tret característic de la política espanyola i catalana. Discrepar no està ben vist i et pot costar l'expulsió, com ha passat en alguns casos. Com comentàvem a Facebook sobre el tema, la docilitat permet que personatges mediocres s'eternitzin en el món de la política i no hagin de passar per l'esforç que qualsevol treballador ha de fer per obtenir una feina, mantenir-la o trobar-ne una de millor.