divendres, 20 de juliol del 2012

#Nocallem, encara que hi hagi diners per a #Madrid2020 #rescat

Temps de crisi, de prima de risc, d'interessos, de rescats,... de retallades. Però, l'aventura olímpica continua. La cursa per aconseguir organitzar els Jocs Olímpics del 2020 a Madrid no s'atura. Llegeixo que necessiten 29 milions d'euros de finançament, dels quals 18 privats i 11 de públics. Com es pot posar això sobre la taula quan se'ns diu que no hi ha diners per pagar nòmines, per ajudar les persones dependents, per mantenir les plantilles en educació i salut, quan se'ns puja l'IVA, l'IRPF i tantes altres coses? Poca vergonya tenen.

Ahir Francesc Homs va titllar el ministre Montoro de "macarra" per la forma amb què tracta autonomies i funcionaris. Una xuleria inaguantable. Duran el va corregir i va demanar disculpes, perquè això dóna una mala imatge dels polítics -i fa enfadar el PP, no ens enganyem-. Si us plau, si la mala imatge no és només per això. És que demostren una incompetència suma per solucionar els problemes, quan se suposa que la política és l'art del possible. Sembla però, que la societat està despertant i s'està emprenyant de veritat, com comenta Ignacio Escolar. Un govern que ho havia d'arreglar tot perquè els altres eren uns inútils, amb 7 mesos no ha fet més que enfonsar més el país en la misèria, i a sobre, incomplint les seves màximes del programa electoral i evitant dir tota la veritat de les mesures que adoptaria en cada moment. Mesures que l'FMI recomana que es facin de forma més pausada per tal de no enfonsar l'economia. I ja és dir que l'FMI recomani això.


Si Catalunya era amenaçada de ser intervinguda pel sinistre ministre Montoro, els mitjans diuen que el País Valencià ha demanat el rescat al govern espanyol, és a dir, ha demanat la intervenció, per tal de poder fer front als deutes. Al mateix temps la prima de risc espanyola ha passat dels 600 punts i l'interès dels bons a 10 anys ha arribat a més del 7,2%. Una meravella obra del govern Rajoy. Espanya també té rescat. Avui s'ha aprovat el rescat bancari i, desmentint el govern un cop més, des d'Europa ens diuen clarament que comporta condicions bancàries i macroeconòmiques. I encara continuen xulejant alguns ministres.


I avís a pares. Compreu el material escolar abans de l'1 de setembre, perquè molt del material passa a tenir un tipus general, del 21%. És fantàstic com els que anaven a defensar les famílies, contra la llei del matrimoni entre homosexuals, ara es preocupen també del benestar de les famílies que cada inici de curs reben clatellades per preparar els fills per anar a l'escola. Sí, ho sé, he fet demagògia, ho sento.