dijous, 26 de juliol del 2012

#Festes amb menys #bous però, notants, i #pactefiscal

Menys bous però, no tants com es pensava. Amposta serà la capital dels bous de les Terres de l'Ebre malgrat les retallades. Llegeixo que el pressupost per als bous serà menor de 70.000 euros però, no sé encara major de quant. Imagino que molt no voldran retallar els bous perquè si no la memòria dels electors toreros els pot castigar. Poc valents i poc coherents.

I parlant de retallades i de diners, encara no ha acabat la polèmica a l'Ajuntament entre l'alcalde i Toni Espanya arran del lloguer del local on es presta el servei de Rehabilitació i Logopèdia de l'Hospital Comarcal. Un lloguer de 15.000 euros al mes -el sou brut anual de moltes persones- per un local de 1000 metres quadrats, malgrat que el lloguer inicial i conegut per Toni Espanya i la resta de membres del Consell d'Administració era de 1900 euros al mes per uns 500 metres quadrats. L'alcalde ho va fer sense consultar-ho, explica Espanya, perquè té la potestat de fer-ho. No hi entro. Ara bé, no s'entén que se signi un nou contracte amb opció de compra per 15.000 euros al mes que al final, en cas de comprar, haurà suposat un preu de més d'1.700.000 euros per un local que no s'ho val ni de llarg. És difícil d'explicar i de justificar aquest lloguer aberrant a persones que treballen a l'Hospital i que potser no cobrin les properes nòmines per la manca de liquiditat de la Generalitat, per exemple.

Montoro, el ministre xulet, ha menyspreat la proposta de pacte fiscal de Catalunya. El tarannà de Montoro per comunicar la voluntat del govern de fer front al pacte fiscal. Es plantejaran res sobre el concert econòmic basc, insisteixo? Alguns diuen que el pacte fiscal no solucionarà res. En canvi altres, com Santiago Niño Becerra, diuen que per motius econòmics -ja no polítics- cal un equilibri adequat entre allò que aporta Catalunya i allò que rep, i que amb aquest equilibri no tindríem els problemes que tenim.

Mentrestant el PSC, per contentar el PSOE, critica Ernest Maragall -l'incoherent, cert- i aquells que volen una hisenda pròpia catalana. Al servei de Catalunya, no?