diumenge, 8 de juliol del 2012

Alemanya o l'#euro, Rajoy i les #retallades

Llegeixo una entrevista a Paul Krugman feta per Xavier Sala i Martín on parla del problema de competitivitat d'Espanya dins de l'euro i davant d'una postura alemanya de no cedir. Per a Krugman, si Alemanya no cedeix Espanya no tindrà altre remei que sortir de l'euro per poder devaluar la moneda i ser més competitiva de cara a les exportacions. Quin serà el camí d'Europa?

Enric Hernández escriu sobre Rajoy i l'acceptació definitivament de la paraula "retallades" per referir-se a les seves mesures per fer front a la crisi, recordant com Zapatero va acabar acceptant la paraula crisi després de negar-la durant molt de temps. Hernández pensa que Rajoy enfronta unes retallades que no pot evitar i així es condemna i condemna electoralment el PP.

FACUA denuncia el perjudici del copagament de medicaments en els jubilats i pensionistes. L'altre dia llegia el cas d'un home que va anar a la farmàcia i va tornar sense els medicaments perquè no podia permetre's pagar. Potser són situacions límit però, tant el copagament espanyol com l'euro per recepta castiguen els pensionistes de forma injusta, amb l'excusa de voler moderar i reduir els abusos.

Experts parlen de mesures que hauria d'adoptar el govern espanyol per fer front a la crisi. I fan "temor", com diem aquí baix. Reduir l'atur a la meitat, treure la paga extra i un 5% de sou als treballadors públics durant 5 anys, reformar immediatament les pensions,...

Feliç diumenge.

Help those suffering in the Horn of Africa