dilluns, 23 de juliol del 2012

#incendiEmpordà, incendi a Canal 9, incendi a l'economia espanyola #rescat

Entre 13.000 i 14.000 ha cremades, 4 morts i diversos ferits a causa del foc que crema a l'Empordà. Tragèdia evitable si la gent anés més amb cura i no tires cigarretes per la finestra, segons sembla. Dia per a la imatge, per veure qui ensenya més flames, més gent baixant per les muntanyes de la costa fugint del foc,...

Interessant article sobre la radio i televisió públiques del País Valencià i com el PP les ha dut a la ruïna. Ningú del PP no donarà mai explicacions. Ans al contrari, sempre serà culpa d'algú altre o tindrà una justificació que només s'accepta si surt del PP.

Mentrestant, Espanya continua amb la prima de risc i l'interès del deute pels núvols. Llegeixo que Espanya en la situació actual podria optar per un rescat total però, que necessitaria uns 400.000 milions d'euros per poder estar dos anys fora dels mercats i fer front així als deutes sense els problemes que tenim a sobre -quantitat que Europa no té per rescatar Espanya-. El ministre d'Economia diu que no cal un rescat d'Espanya i al mateix temps demana una intervenció del BCE per sortir del forat en què som. De la xuleria de Rajoy i Montoro a la postura més humil de De Guindos, passant per la teoria de la conspiració de González Pons.

Una gràfica d'estancament. L'interès del bo espanyol, sigui al termini que sigui, ja s'ha situat per sobre dels 7 punts i no es mou. Segons diu l'article, ha arribat el punt en què ningú no vol bons espanyols i per això la rendibilitat s'ha quedat estancada en un interès tan alt.

Un rescat a Espanya seria una catàstrofe per a la societat si mirem què ha passat a Grècia o a Portugal. No em considero causant de la crisi. Jo no he fet promocions immobiliàries a dojo per guanyar burrades de diners, ni he creat quilòmetres i quilòmetres d'AVE infrautilitzat, o aeroports sense tràfic. M'he limitat, com moltíssima gent, a treballar, consumir, pagar. Entre altres coses, se'ns demanava consumir, recordeu? Hi ha qui veu el rescat com una bona opció, vista la ineptitud del govern espanyol. Hi ha qui ho veu negatiu i aposta per altres mesures dràstiques però, internes. Què en penseu?

Continuem. Quin no tingui plaça com treballador públic ja pot tremolar. Es calcula que sobren entre 500.000 i 900.000 treballadors a les administracions públiques. Cal tremolar perquè segur que no sempre es retallarà segons la vàlua del professional.

I a Madrid Esperanza Aguirre continua parlotejant. S'han d'acabar les subvencions, segons ella, dient-ho en un to prou despectiu i com si la seva autonomia i els governs del seu partit no haguessin aprofitat subvencions i crèdit a dojo. Una cosa és que s'hagi de fer i l'altra és donar lliçons quan has pecat del mateix.