dimecres, 11 de juliol del 2012

#Rajoy anuncia #retallades culpant l'herència rebuda #IVA

Rajoy finalment ha presentat les noves retallades, aquelles que no hi hauria perquè el rescat bancari no tenia condicions macroeconòmiques. Reducció del 30% de regidors als ajuntaments, homogeïnització de sous d'alcaldes i regidors -això hauria d'haver-se fet fa molt temps-. Eliminació de la paga extra de Nadal als treballadors públics -que se'ls descompta de les nòmines- per compensar-la el 2015 (ja!), reducció dels dies de lliure disposició -des de l'enveja els treballadors de la privada podríem estar contents però, seria injust-. L'IVA puja, a partir de dilluns, del 18% al 21% el general i del 8% al 10% el reduït. Montoro deia que era per culpa dels que no paguen l'IVA que els toca, per excusar-se d'incomplir promeses electorals. Algú pensa que amb un IVA més alt no hi haurà més temptacions de treballar en B?


El PP, que no volia pujar l'IVA, que ho demonitzava quan ho va fer Zapatero el 2010. El PP, que no acceptava baixar el sou dels funcionaris. El PP, que predicava una cosa i realment en planejava altres, segons es desprenia ja d'un article d'Ignacio Escolar el novembre del 2011. Tenim un govern que ens ha mentit -vaja, ja ho van fer l'11 M, no?- i ens vol fer creure que tot és culpa del govern anterior i de la sorpresa que es van endur amb el dèficit que es van trobar. I encara hi haurà qui se'ls creurà.

A Catalunya el Govern diu que ha demanat un crèdit a CaixaBank de 500 milions d'euros per poder pagar les nòmines. I el Govern també diu que si hagués d'aplicar l'eliminació de la paga de Nadal, en cap cas no retornaria els diners que ja ha tret de la nòmina dels treballadors públics. Un cop més el govern de Catalunya pot fer pagar els seus ciutadans per partida doble. Aquí som més babaus que en altres llocs, sembla.

Ens indignarem algun dia com els miners asturians?