dijous, 1 de març del 2012

#Amposta i els incentius, els impostos d'Espanya, i mesures del ministeri de sanitat #salut #crisi

Llegeixo que els grups de l'oposició a l'Ajuntament d'Amposta han denunciat que el govern municipal té pressupostats 100.000 euros en incentius per productivitat, un 20% més que l'any passat, i que d'aquests, 50.000 es reparteixen entre 4 persones. La resta es reparteix entre 21 treballadors. Què hem de dir? Crec que no cal dir res. Molta austeritat, molt fer les coses millor que ningú i després et trobes aquestes situacions que no són normals, sobretot en els temps que vivim. S'apunta a una forma de pagar fidelitats polítiques. Mai no ho sabrem però, és perquè algú doni explicacions.

Xavier Sala i Martín explica que Espanya és el país -millor, un dels països- amb els impostos més alts d'Europa, després de les mesures aplicades per Rajoy, en referència a l'IRPF. Resulta que els liberals del PP, els que no volien pujar impostos, ens situen en el podi dels països amb els més alts. Bé, bé.

Quant a salut, les autonomies diu que es plantegen fer pagar per la renovació de la targeta sanitària. I jo que pensava que ja la pagàvem d'alguna manera, tot i que no fos un concepte, perquè és obligatòria per accedir al sistema sanitari públic. A les Illes Balears cobren 10 euros. I fan números i veuen que amb el nombre de renovacions a l'any poden fer caixa. De la mateixa notícia però, m'agrada veure que es planteja que totes les autonomies tinguin el mateix calendari de vacunacions, les mateixes vacunes obligatòries, a les mateixes edats, a tot Espanya. Així no tindrem la situació contradictòria que una vacuna a Catalunya es recomani però, l'hagis de pagar per no estar al calendari de vacunació obligatòria, i en canvi te'n vagis al País Valencià, per exemple, i allí sí que entri dins de la vacunació obligatòria.

Help those suffering in the Horn of Africa