dimarts, 13 de març del 2012

El teatre europeu ens escanya #crisi #retallades

Apunt de Raül Romeva sobre el teatre de l'Eurogrup d'ahir, on es va escenificar el resultat del regateix amb el govern espanyol. L'objectiu de dèficit hauria de ser 4,4% aquest any però, Rajoy va presentar la setmana passada a Europa la proposta del 5,8%. I era una cosa que semblava calculadíssima. Ahir va ser un "ni per a tu ni per a mi" i el dèficit s'ha quedat en un 5,3%. Espanya haurà de retallar 5.000 milions d'euros més encara el 2012. Duran al Twitter s'alegrava que el govern espanyol digui que els assumirà l'Estat i no els traslladarà a les autonomies -el ministre però, diu que ho repartirà entre estat i comunitats-. Una gran alegria la de Duran, per fer-ho passar millor. Romeva diu que l'objectiu del 3% per al 2013 no es pot complir, com diuen molts experts. Però, Europa prefereix ofegar-nos.

5,3% per a Espanya el 2012, el mateix que va tenir França el 2011 -coincidències-, tot i que França preveu un 4,5% enguany.

Mentrestant es parla de les balances fiscals que es van publicar ahir, per les quals en 24 anys Espanya s'ha quedat més de 200.000 milions d'euros procedents de la recaptació a Catalunya. La mitjana entre allò que es recapta a Catalunya i allò retornat és d'un 8% del PIB. Com llegia avui, aquesta notícia va tapar en part l'anunci de l'increment de la retallada del sou dels treballadors públics fins el 5% enguany. Una casualitat innocent.

A Amposta, després de parlar-se que hi havia 4 treballadors de l'Ajuntament que s'emportaven la meitat dels 100.000 euros destinats a productivitat, entre 25, el comitè de personal vol pactar els criteris pels quals es fa aquest repartiment. És estrany però, que fins ara no s'hagin queixat. Potser els altres anys el repartiment era més equitatiu, suposo.

Help those suffering in the Horn of Africa