dimecres, 29 de febrer del 2012

Vaga d'#educació #29F i centralitzacions #crisi

Dia de vaga d'estudiants, dia de mobilitzacions contra les retallades en educació. La joventut ha de sortir al carrer i no acomodar-se i jornades així donen esperances que no tot està perdut.

Les protestes a València de la setmana passada encara porten cua. Resulta que la filla menor d'edat d'un diputat de Compromís, Enric Morera, va ser detinguda, interrogada i això va filtrar-se, fet que no respecta la legislació vigent sobre la responsabilitat penal dels menors, tal com explica Vilaweb. I Vilaweb explica que qui va escampar per Twitter la detenció de la noia va ser un assessor de Rita Barberà. Ells que tot ho fan bé. Cal esperar que se li demanin totes les explicacions possibles a l'individu.

La crisi és excusa per recentralitzar, i arriba la recentralització amb la voluntat de crear un mercat únic a Espanya en comptes de tenir 17 mercats diferents, cadascun amb les seves peculiaritats. Potser ara la flexibilitat d'horaris de Madrid es voldrà implantar arreu d'Espanya, per exemple. Ara bé, si això tira endavant, cal veure si les autonomies reaccionaran o no enfront de la invasió de competències.

I en plena crisi els bancs contiuen demanant diners al Banc Central Europeu. Ara volen 530.000 milions d'euros a 3 anys. Ara bé, passarà un altre cop que això seran diners que utilitzaran com reserva i no per oferir crèdit? Els bancs, amics de la societat.

I acabo. Veig que El Periódico ara permetrà veure videos a partir de l'edició de paper. El lloc on hagi de veure'ls un video tindrà un codi QR. Amb el mòbil s'escanejarà el codi i es podrà visualitzar el video corresponent.

Help those suffering in the Horn of Africa