Encara sobre la vaga general, menció especial és l'adhesió del grup L'Ebre a la vaga de dijous contra la reforma laboral. Sempre és una bona notícia veure que un grup empresarial té consciència social i no només veu les coses des de l'òptica empresarial.
El col·lectiu de tècnics del Ministeri d'Hisenda es posiciona contra aquesta amnistia per beneficiar qui no compleix amb les tributacions, com tothom, i perquè no suposa pas la lluita contra el frau que prometia el govern. Les rendes que siguin declarades hauran de pagar un 10% del que s'"amagava", una espècie de càstig "light". La gent a qui es penalitza per no complir amb Hisenda o la Seguretat Social segur que estarà contenta de veure que les penalitzacions no són iguals per a tothom.
La crisi per a Espanya continua. Europa continua pressionant Espanya perquè s'implantin les reformes que han de satisfer l'objectiu de dèficit del 5,3% per al 2012. No en tenen prou amb la presentació dels pressupostos si no que volen que entrin en vigor com abans millor. I el govern espanyol també admet que mira de trobar la manera d'escurçar els tràmits parlamentaris.
Portugal reduirà 4 festius a l'any per augmentar la productivitat. I jo que pensava que ser més productiu era fer més en el mateix o menys temps. S'hauria de mesurar així la productivitat i, si Portugal redueix el nombre de festius, tenir-ho en compte a l'hora de valorar si en realitat acaben sent o no més productius. Com ens enganyen...
A Catalunya la sanitat pública insisteix més que els centres sanitaris cobrin per les prestacions no cobertes pel sistema públic de salut. Algunes prestacions, com algunes vacunes per a criatures (rotavirus i pneumococ), no són dins del calendari obligatori i si les vols posar a ton fill o ta filla, has de comprar-les i pagar l'administració al CAP. En aquest cas, se suposa que això canviarà si per fi s'unifica el calendari de vacunacions obligatòries amb la resta d'autonomies, perquè no pot ser que en altres llocs les mateixes vacunes entrin dins de la cobertura pública. La sorpresa també és que la llista de conceptes pels quals es cobra aparegui d'un dia per a l'altre als CAP. Diuen que és una ordre del 2005. A la gent l'únic que se li està ensenyant és que com estem en crisi ara cal cobrar per coses que fins ara no pagava i, per tant, a la pràctica, que se li estan reduint prestacions, encara que sobre el paper no sigui així. Cobrar per una còpia en suport òptic d'una prova radiològica, té sentit? No sé fins quin punt qualsevol usuari no hauria de tenir sempre la còpia de les seves proves i dels seus informes, al cap i a la fi són els seus problemes de salut.
També a Catalunya s'han conegut els resultats de les proves de competències bàsiques de quart d'ESO, i resulta que Matemàtiques i Anglès són les matèries més mal parades. Dues de les matèries més importants, per no dir les més importants, les que tenen pitjors resultats. Amb l'Anglès a Catalunya i Espanya tenim un problema. Qui assoleix un bon nivell de llengua no ho fa pas gràcies a l'escola si no que sempre resulta que ha anat a acadèmies, a l'Escola Oficial d'Idiomes, ha fet estades a l'estranger però, amb l'escola i prou no n'ha tingut prou.
+ GNU FDL
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada