divendres, 30 de març del 2012

Després de la #vagageneral i de les eleccions andaluses, els pressupostos #crisi #29M #29MEbre

El dia després de la vaga general el govern espanyol fa públiques les retallades post-eleccions andaluses. Una retallada de 27.000 milions d'euros per assolir el dèficit del 5,3% aquest any. Congelació de sous de funcionaris, no renovació de contractes -eventuals entenc-, no cobriment de jubilacions,..., pujada de l'impost de societats per a les grans empreses,... I, mesura criticada en el seu moment pel propi Rajoy, amnistia per rendes no declarades. Amb això es persegueix regular rendes i començar a combatre el frau fiscal, suposo. No deixa de ser injust però, per a la resta de societat. 

Público destaca també que es retallen en més de 1.500 milions d'euros les polítiques actives d'ocupació. Assumit que no es crearà ocupació, el govern espanyol potser ha pensat que no cal invertir en una causa perduda?

Santiago Niño Becerra pinta, com acostuma a fer, un futur negre per a Espanya el 2012 i el 2013. La retallada que ha de fer el govern aquest any la seguirà la retallada que caldrà el 2013 per reduir el dèficit fins el 3% compromès amb Europa. I tot acabarà afectant les famílies amb més impostos i preus més alts, a més de patir per la feina, i veient que l'Administració redueix els seus serveis amb tanta aprimamenta. A pagar, els de sempre. Quina solució hi ha? No ho sé però, estic tranquil perquè sembla que ni opinadors i polítics tampoc.

Avui era digne d'estudi el punt de vista dels mitjans de premsa escrita. Les portades d'avui dels mitjans conservadors han qualificat de fracàs la vaga. "Huelga poco general", l'ABC, "Derrota sindical", El Mundo, "29-M: día laborable", La Razón, "Huelga parcial", La Vanguardia, amb extra d'imatges del vandalisme d'individus que no són representatius de la gent que va fer vaga ahir. I amb això em quedo. Els mitjans han insistit en les imatges dels vàndals cremant contenidors, intentant trencar vidres, i la policia carregant. De vegades sembla que aquesta és la imatge que es vol donar de les mobilitzacions, simplement per desmobilitzar la gent, que majoritàriament és pacífica.