diumenge, 4 de març del 2012

Eleccions catalanes el 2013? #política

Una cosa que fan els caps de l'oposició o aspirants a governar quan volen representar el canvi és entrevistar-se amb primers ministres i caps d'estats d'altres països. Rajoy ho va fer. A França Hollande, el líder socialista, vol fer-ho però, Merkel i Sarkozy no ho veurien bé i Rajoy no el rebrà per complaure'ls. Els governants barregen sempre el seu càrrec amb el partit al qual pertanyen i per això es produeixen situacions com aquesta. En això els polítics espanyols no són tan diferents dels de la resta d'Europa.

La Vanguardia, el diari convergent per excel·lència, malgrat que el seu director i altres opinador del diari vulguin passar per objectius a les tertúlies en què participen, apunta a eleccions anticipades a Catalunya per al 2013. Els diferents escenaris polítics relacionats amb el pacte fiscal serien el motiu, per bé o per mal, de convocar eleccions per reforçar les decisions preses. Ja veurem si és així o no. Queda un any.

Interessant article sobre les operacions d'alta freqüència al mercat, les HFT (high-frequency trading), les quals eliminen la intervenció humana i deixen per al programari els negocis. El programari s'encarrega d'analitzar l'estat del mercat per decidir sobre les millors operacions en cada moment. Cal un programari que implementi de forma eficient els algorismes més eficients i tenir accés amb una diferència temporal el mínima possible a la informació de l'estat de les transaccions del mercat. Doncs l'article explica que la dependència d'aquestes operacions del GPS per tenir els seus rellotges sincronitzats les fa vulnerables a atacs via GPS, si algú és capaç d'enviar informació que enganyi aquests sistemes de posicionament.

Help those suffering in the Horn of Africa