dimarts, 20 de març del 2012

Funcionari, gandul, guanya't el lloc de treball #crisi #política #retallades

No comentaré res sobre Matas. Sentència a 6 anys de presó mentre continua parlant-se de l'escàndol de corrupció a Andalusia. Els polítics, d'un i altre color polític, són els responsables de la seva poca credibilitat.

No sóc funcionari però, sé que per aconseguir una plaça a l'administració pública cal passar per unes oposicions que poden molt dures. Fins i tot els interins i substituts -sense tenir una feina per a tota la vida- ho són perquè hi ha una normativa sobre accés dels mateixos a la funció pública basada en el principi d'igualtat d'oportunitats. Això no vol dir que el sistema funcioni perfectament, que sigui ideal però, no és un regal ser treballador públic. Alguns però, ho obliden i carreguen contra els treballadors públics per ser uns privilegiats. Enveja, penso molts cops. Alguns carreguen contra els treballadors públics i ells també xuclen de la mamella del diner públic. Alguns, com els polítics, que també xuclen d'aquesta mamella, també alimenten la degradació de la figura del treballador públic. Avui ens surt el ministre Montoro dient que els funcionaris s'han de guanyar el seu lloc de treball, com tots els espanyols. Mal missatge.

La Fundació Bofill ha fet públic que de forma general als instituts se separen els alumnes segons el seu nivell acadèmic. Quan vaig fer el CAP recordo que ens explicaven la diversitat dins del sistema educatiu i moltes coses més que, sabent com era en realitat allò que passava als centres, em feia ser escèptic de la bonica teoria que escoltava. Perquè al mateix temps que al CAP ens parlaven de diversitat sabia d'instituts amb diferents grups per curs, repartint els alumnes millors, els normals i els pitjors, incloent-hi els que no volien estudiar. La Fundació Bofill diu que aquesta pràctica pot triplicar el fracàs escolar. Però, s'hi pot fer alguna cosa? Perquè al final els centres poden fer una mica allò que volen.

Sembla que els problemes econòmics no són patrimoni dels països del sud d'Europa. Holanda també s'enfronta a problemes en el compliment dels objectius de dèficit si no planteja retallades. No és per alegrar-se però, és evident que el problema espanyol, italià, grec i portuguès, no és únicament un problema dels del sud. Canviarà això alguna cosa a l'Europa merkeliana?

Mentrestant, el secretari del tresor dels EUA diu que les retallades i augment d'impostos poden ser negatives com mesura per sortir de les crisis, . També és cert que pensa que això aplicat a Espanya, Grècia o Itàlia, són mesures adequades, i el titular de la notícia no ho diu.

A Catalunya ahir s'anunciava el nou vicepresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la CCMA, un política del PP. CiU pacta tot amb el PP, malgrat que el PP va fer una dura campanya contra l'Estatut i contra la lengua, sense desdir-se'n, i ara posa en una posició important una persona del PP que fa pensar en un canvi de model dels mitjans de comunicació públics. Passarem a tenir programació en castellà a TV3?



Help those suffering in the Horn of Africa