dissabte, 24 de març del 2012

La propaganda del #congresCDC, el futur d'Espanya i les diligències a #Amposta #crisi

Congrés de CDC. L'ARA destaca 10 frases del discurs d'Artur Mas. Propaganda. Quan toca jugar-se-la, Mas ens ha ensenyat que tiba la corda però, al darrer moment la deixa anar. El transvasament, l'Estatut,... Cal fer memòria? Entenc però, que és normal la propaganda en una reunió "familiar" com aquesta, encara que allò que s'hi diu es fa pensant en qui ho llegirà o ho escoltarà. Res no és gratuït.

Un article d'El País no fa pensar en un futur esperançador per a la crisi a Espanya. Els ajustaments que Espanya ha de fer per assolir els objectius de dèficit per al 2013 han de ser salvatges o no s'assoliran. I això significa molts problemes quant a atur, consum, creixement econòmic, conflictes socials,... Però, potser Merkel, Sarkozy i companyia prefereixen això, i la resta d'Europa els deixa o ho assumeix perquè no té més remei.

El Punt avui parla de les diligències, que al segle XIX unien Barcelona amb altres punts de Catalunya. I he recordat que el 2008 vaig escriure al meu bloc alguns apunts sobre coses trobades a Google Books relacionades amb les diligències i la parada de postes d'Amposta (1 i 2). I és que la història la podem conèixer a través de moltes fonts però, gràcies als continguts que tenim a la xarxa, gràcies a la tasca d'escaneig de llibres de Google, part de la nostra història la podem conèixer al nostre ritme acudint a fonts que descriuen la realitat del moment, sense haver de ser investigadors i acudir als grans fons monumentals del país. És una forma d'aprendre història d'anar per casa 2.0.


Help those suffering in the Horn of Africa